A Rákóczi Szövetség 2015 novemberében „Az érthető Dél-Szlovákiáért” című pályázati felhívással fordult a szlovákiai vállalkozások és civilszervezetek felé, a magyar nyelv minél szélesebb körű használatáért.

 

A március 15-i határidőig 96 érvényes pályázatot nyújtottak be szlovákiai vállalkozások. A Szövetség elnöksége valamennyi érvényes pályázatot pozitív elbírálásban részesítette, összesen 32 900 euró értékben.

 

Anyagi, nyelvi, grafikai támogatás a kétnyelvűségért

 

 hirdetes_300x300  

A pályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy anyagi, nyelvi és grafikai támogatás révén elősegítse a szlovákiai magyar nyelvhasználat minél szélesebb körű alkalmazását a vállalkozások és civil szervezetek közreműködésével.

 

ertheto_kampany

 

A kétnyelvű feliratok kivitelezésére 1 000 euró értékben nyújthattak be pályázatot a Rákóczi Szövetséghez az érdeklődők.

 

Ingyenes szolgáltatást biztosítottak

 

Pályázni lehetett kétnyelvű cégtábla, kirakat és gépjármű felirat, étlap, termékleírás, címke, kulturális, sport és egyéb területek – feliratainak költségeire. A szövegek fordításához és grafikai tervezéséhez ingyenes szolgáltatást biztosít a Rákóczi Szövetség minden kérelmezőnek.

 

„Ösztönzésre állandóan szükség van, hiszen az egész nyelvhasználat kérdése nem új keletű dolog Felvidéken. Több éve igyekszünk mi magunk is, és a Rákóczi Szövetség is, és más szervezetek is segíteni előremozdítani a magyar nyelv használatának ügyét. Többen azt valljuk, hogy nyelvében, mint olyanban kell megőrizni a közösséget, hiszen ez az alapja annak, hogy a közösségünk megmaradjon” – mondta el Őry Péter, a PRO CIVIS Polgári Társulás elnöke, még 2015 decemberében, a pályázat elindításakor.

 

A pályázati eredmények ide kattintva érhetők el:

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!