A nyári időszakkal némileg változik a vasúti menedrend is.

 

 

 

 

A Szlovák Vasúttársaság szerint a személyi közlekedést lebonyolító egyetlen társaság esetében sincs szó nagy változásokról. Több járat esetében viszont vágányzárra kell számítani.

 hirdetes_300x300  

Az állami vasúttársaság például a mai naptól növeli az első osztályú helyek számát a Pozsony – Besztercebánya vonalon. Mostantól egy teljes szerelvény áll rendelkezésre az első osztályon utazók számára, ami az eddigi 24 hely helyett 52 helyet jelent.

 

„Az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy növekszik az igény az első osztály iránt. Hat gyorsvonatban a jelenleginél a felével kevesebb ilyen hely állt rendelkezésre és nem mindig lehetett kielégíteni az igényeket,” 

 

indokolta a változást a társaság szóvívője, Jana Morháčová.

Ezzel szemben a Zólyomból Kassára tartó gyorsvonatokon csökken az első osztályú helyek száma, az eddigi 52-ről 24-re. Egyúttal a fenti két útvonalon megszüntetik az étkezőkocsit, a kisebb igény miatt.

A vasúttáraság a nyári turistaszezon alatt növeli a Magas-Tátrába tartó járatok kapacitását.

 

„12 új vonattal bővülnek a napi járatok. A legnagyobb járatbővülést Štrbáról a Csorbatóhoz közlekedő fogaskerekűn vezetnek be, ahol 20 százalékkal bővül a kapacitás,”

 

árulta el a társaság gazdasági részlegéről Jozef Schmidt.

Ami a Regiojetet illeti, Pozsonyból Kassára tartó járatait vágányzárak befolyásolják amiatt, hogy a Regiojet szerelvényei áthaladhassanak a lezárt szakaszokon.

A déli, magyarlakta területek esetében nincs szó a Vasúttársaság közleményében változásokról, de utazás előtt azért mindenképpen ellenőrizzük az aktuális menetrendet.

 

TASR/Körkép.sk

 

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!