Az egyik legjobb ételszállító szolgáltatónak bizonyuló DajmeJedlo.sk elárulta, hogy mely ételek azok, amelyek Szlovákiában leggyakrabban a tányérra kerülnek

 

Nagyot téved, aki azt hiszi, hogy Szlovákia kedvenc ételei közé még mindig a juhtúrós galuska tartozik. A hazai ízeket ugyanis felváltotta az egyre inkább közkedvelt nemzetközi konyha. A dobogós top hármas az olasz pizza, az amerikai burger és az ázsiai specialitások – derül ki abból 75 ezer megrendelésből, amit a DajmeJedlo.sk online ételrendelő szolgáltatótól rendeltek a vásárlók az idei év első hat hónapjában.

 

Az IKT dolgozói az ázsiai leveseket és a burgereket részesítik előnyben

 

 hirdetes_300x300  

„A leggyakrabban rendelt ételek közé a pizza tartozik, azon belül is a Hawai. A húsból készült ételek közül egyértelműen a csirkemell, míg a húsmentes ételek közül a palacsinta számít befutónak. A kedvenc szlovákiai saláták közé a Cézár tartozik, míg a szlovák nemzeti konyhából a juhtúrós galuskát és barátfülét részesítik előnyben.

 

A burgerek közül a szalonnás és a Cheddar sajtos változat hódít. Érdekességnek számít, hogy a legtöbb megrendelést az olyan adminisztratív szolgáltatásokat végző központoknak szállítjuk, ahol a többség az információ- és kommunikáció-technológiában dolgozik. Az ő választásuk általában mindig az ázsiai levesekre és a burgerekre esik”

 

nyilatkozta a DajmeJedlo.sk marketing menedzsere.

 

A legkedveltebb ételek Szlovákiában és Csehországban:

 

Szlovákiában:

 

  1. Pizza
  2. Hamburger
  3. Sushi
  4. Csípős-savanyú leves
  5. Ázsiai metélt

Csehországban:

 

  1. Pizza
  2. Hamburger
  3. Pho bo – vietnami leves
  4. Sushi
  5. Burrito
pizza-and-hamburger
Fotó: recipeshubs.com

 

A kereslet a házhoz szállítást végző szolgáltatások iránt egyre nagyobb, és ezzel együtt a vásárlók igénye is növekszik:

 

„Az utolsó félévben – a gyors szállításnak köszönhetően –  sikerült lerövidítenünk a kiszállítási időt.  Ebédidő alatt maximum 75 percre, míg az esti órákban 60 percre. Mivel egyre gyakoribb az érdeklődés a luxusételek iránt, így a kínálatba a legmagasabb kategóriájú éttermeket is besoroljuk. Feltételezzük, hogy az egzotikus ételek iránti igény is egyre inkább megnövekszik. Főleg az olyan nagyvárosokban, amelyek gyorsabban követik a külföldről beáramló trendeket”

 

tette hozzá a menedzser.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: gyartastrend.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!