A választások orosz propagandán keresztüli befolyásolása, a hibrid fenyegetések és a dezinformációk terjesztése az interneten nem tartoznak a Szlovákiát érintő legnagyobb biztonsági fenyegetések közé – állítja a Belügyminisztérium. A parlamenti kérdések órájában Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes olvasta fel Robert Kaliňák (mindketten Smer-SD) korábbi kérdésre adott válaszát.

 

„A közeljövőben sor kerül a rendőrég speciális alakulatának bővítésére, amely leginkább a számítógépes rendszerek elleni támadásokkal, a gyerekek elleni szexuális visszaéléssel az internetes gyermekpornográfia terjesztésével, a bankkártyákkal történő csalásokkal, az extrémizmus kinyilvánításával és a gyűlölködő internetes megnyilvánulásokkal fog foglalkozni.”

 

-mondta Pellegrini. Elmondása szerint a részleg felügyelni fogja a közösségi hálókat is, az információkat elemzik és ha kell megteszik a szükséges intézkedéseket. Úgy látja, hogy már most is működik a konspirációs oldalak megfigyelése.

 

Martin Klus  (SaS) képviselő  kérdése arra vonatkozott, hogy hogyan próbálja meg a belügy megakadályozni, hogy a választási folyamatokat esetleg Oroszországból befolyásolják. Kaliňák válaszában kitért arra is, hogy a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) jelentése szerint 2015-ben több hibrid fenyegetés is történt idegen országok részéről, annak érdekében, hogy befolyásolják a közvéleményt Szlovákiában.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!