Naszvad község képviseletében a 19 éves fiatalember első felvidéki lovasként jutott tovább előfutamából a Nemzeti Vágta vasárnapi középfutamába.

 

Bobek László: „A lovammal mindent beleadtunk”

 

Jobban nem is kezdődhetett volna a felvidéki lovasok szempontjából szombaton Budapesten a tizedszer megrendezett Nemzeti Vágta. Rögtön az első előfutamból továbbjutott a vasárnapi középdöntőbe Bobek László, akit Naszvad nevezett be a versenybe. A mindössze 19 éves fiatalember úgy jutott ki a Hősök terén zajló jubileumi vágtára, hogy idén júniusban Dunaszerdahelyen megnyerte a III. Felvidéki Vágtát.

 

 hirdetes_300x300  

Az első előfutamba sorolták be, ahol Bobek László Timotei nevű lovával remekül helytállt: a második helyen végzett Sepsiszentgyörgy lovasa mögött, és mindössze nem egészen két másodperccel szorult a győztes mögé. A verseny után nyilatkozva a Körképnek elmondta, nem számított erre az eredményre.

 

Bobek László teljes díszben boldogan nyilatkozik

 

Küzdelmes volt a futam, a lóval együtt mindent beleadtunk” – nyilatkozta a fiatal naszvadi lovas. Mint mondta nagyon örül annak, hogy első felvidéki lovasként sikerült a Nemzeti Vágtán továbbjutnia az előfutamból a középfutamba. Ma tehát ismét csatasorba áll a Hősök terén az öt középfutam egyikében.  Minden lehetséges – mondta Bobek a várható esélyeket firtató kérdésre. A ma délelőtti középfutam az ugródeszka ahhoz, hogy a legjobb lovasok bejussanak a koraesti döntőbe.

 

 

Tudósításunkat folyamatosan frissítjük a többi felvidéki lovas szombati szereplésével, véleményekkel, valamint a mai friss eredményekkel.

 

P. Vonyik Erzsébet

Fotók: Polák Zsóka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!