Kedves Olvasónk!

 

Ezúttal a Körkép.sk felvidéki magyar hírportál tematikus kiadványát készítettük el az Ön számára. A Csallóköz online egy többségében magyarok által lakott régió jelentős történéseibe nyújt betekintést.

 

Csallóköz a felvidéki magyarság legerősebb bástyája, mely közös kultúrával, hasonló szokásokkal, értékekkel rendelkezik. Lapunk célja, hogy feltérképezzük Önöknek e tájegységen belüli mindennapokat, bemutatva, a pozitív példákat, a magyar önazonosságtudatot és hagyományőrzést.

 

 hirdetes_300x300  

A választott települések Csallóköz gazdagságát gyarapítják, területileg a Nagyszombati és Nyitrai kerület közigazgatási rendszeréhez tartoznak. A régiót az 1918-as trianoni szerződés az akkori Csehszlovák Köztársasághoz csatolta. Ennek a vidéknek évszázadok óta egyedi népi kultúrája, népköltészete, néprajzi csoportjai, hagyományai vannak.

 

Csallóköz a számtalan természeti szépség mellett rendezvények és történések sokaságával is büszkélkedik. Online kiadványunkban ezeket gyűjtöttük össze – a teljesség igénye nélkül, hogy megtalálja úgy a kisközséget, mint a regionális híreket is. Írásainkat saját fényképeinkkel színesítjük, bemutatva a legkiemelkedőbb, legérdekesebb és nemzeti szempontból legfigyelemreméltóbb régiós történéseket.

 

Reméljük, hogy az olvasó átfogó képet kap az itt élő magyarság önszerveződéséről, eredményeiről, jövőképéről. Nem titkolt célunk, hogy kiadványunkkal megkönnyítsük az ötletek cseréjét és a pozitív példa terjedését is nemcsak a Csallóközben, de azon kívül is.

 

Jó olvasást!

 

A Körkép.sk csapata

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!