Frissítve: 10.49:

 

Robert Fico a hét végéig mindenképp kórházban marad további megfigyeléseken. Erről a kórház orvosaival együtt döntött a mai vizsgálatok után.

 

Hétfőn reggel orvosi konzílium döntött a kormányfő állampotáról, melynek eredményeként a miniszterelnök továbbra is kórházi megfigyelés alatt marad. Robert Fico így ma a parlamentben kihagyja a kormányprogram beterjesztését és annak vitáját.

 

 hirdetes_300x300  

Elemzői körökben azonnal elkezdődött a spekuláció, ki lehet Fico helyettese. Robert Kaliňák belügyminiszter mellett Peter Pellegrini gazdasági miniszter is felmerült.

 

Nem tudni, meddig marad a kormányfő kórházban. „Semmi sem változott, minden a tervek szerint halad. Arról, hogy meddig marad bent, minden nap az ügyeletes orvosok döntenek. Nem lehet előre jelezni.“ mondta Dobroslava Krajačičová, a Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Intézetének szóvívője.

 

A kérdésre, hogy szívinfarktus gyanújával érkezett-e a kormányfő, megismételte, hogy megfigyelésen van, és a család nem kíván bővebb tájékoztatást adni az állapotáról.

 

A szlovák miniszterelnök csütörtök óta van kórházban, lemondta hivatalos csehországi látogatását is.

 

Körkép.sk/hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!