Robert Fico kormányfő csütörtökön (július 28-án) a kormányhivatal épületében találkozott Nagy-Britannia új miniszterelnökével, Theresa May-jel, a találkozó után pedig sajtótájékoztatót is tartottak.

 

May a Szlovákiában tett látogatása során megígérte, hogy igyekszik megvédeni a Nagy-Britanniában dolgozó 90 ezer szlovák állampolgár jogait és érdekeit. Ennek egyetlen feltétele, hogy hasonlóképpen védjék meg a britek jogait Európa-szerte.

 

Hozzátette, hogy a britek nem támogatják a személyek korlátozások nélküli szabad mozgását, így meg kell találni azokat a megoldásokat, amelyek segítenek ellenőrizni a folyamatot. Szerinte nagyon fontos, hogy csak az EU-ból lépnek ki,  nem hagyják el sem Európát, sem a világot. Elmondása szerint amíg az EU tagjai, addig igyekeznek majd teljesíteni minden kötelességet.

 

 hirdetes_300x300  
mai
forrás: aktuality.sk/TASR/Martin Baumann

 

Az Egyesült Királyság ez év végéig nem kezdi meg az Európai Unióból  történő kilépéséről a tárgyalásokat az ötvenedik cikkely alapján, tette hozzá. May számára nagyon fontos, hogy a tagországokkal szoros kapcsolatot tartsanak fenn, ezért át kell gondolni, hogy az együttműködés milyen legyen.

 

May értékelte a kölcsönös kereskedelmi együttműködést a két ország között, melynek bizonyítékai a Jaguar Landrover és a Tesco. Reméli, hogy a közös munka a jövőben is intenzív marad. Téma volt még az illegális migráció és a szövetségesek katonai együttműködése is. Az előbbit szerinte minél előbb meg kell állítani, míg az utóbbi esetében erősíteni kell az együttműködést.

 

Arra a kérdésre pedig, hogy szükség esetén használna-e atomfegyvert, azt felelte: igen.

 

forrás: aktuality.sk, tvnoviny.sk, dennikn.sk
borítókép: tvnoviny.sk/TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!