A közelgő csúcstalálkozón az EU tagállamainak 27 vezetője állítja majd fel az EU diagnózisát – jelentette ki Robert Fico (Smer SD) a mai parlamenti ülésen, valamint reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a csúcstalálkozó történelmi jelentőségű lesz.

 

A csúcstalálkozón az EU országainak 27 vezetője állítja majd fel az EU diagnózisát – jelentette ki Robert Fico kormányfő a Kérdések órájában a parlamentben és reméli, hogy a találkozó része lesz az unió történelmének.

 

„Hosszú idő után a vezetők nem Brüsszelben, hanem Pozsonyban fognak találkozni. Azt szeretném, hogy olyan üzenet jusson el Pozsonyból Európába, hogy a 27 vezető attraktív ötletekkel tud előállni.”

 

A kormányfő a beszédében megjegyezte, hogy ki kell emelni az EU pozitív vonatkozásait, amiből egyértelműen több van mint negatívból. Elmondása szerint ha nem működik majd az EU önreflexiója, akkor beindulhatnak újra olyan népszavazási folyamatok, amelyek szétbomlaszthatják az EU-t.

 hirdetes_300x300  

 

A csúcstalálkozón Fico szerint szó esik majd Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséről és a biztonságról, de nem csak a terrorizmus elleni küzdelem vonatkozásában, de gazdasági és szociális szempontból is. Tárgyalni fognak egy új befektetői környezetről, új kommunikációs formákról és az EU globális szerepéről is.

 

Végezetül a kormányfő megjegyezte, hogy a szlovák EU-elnökség egy rendkívül nehéz időszakban történik, a gazdasági krízis, az Ukrajnai válság, a menekültválság és a Brexit miatt.

 

forrás: aktuality.sk
kép: aktuality.sk / TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!