A Magyar Közösség Pártja júniusi tisztújító kongresszusa után először ülésezett az MKP újonnan megválasztott országos testülete. A tanácskozásra Naszvadon került sor.

 

A tárgyalás elején Haris József naszvadi polgármester köszöntötte az MKP Országos Tanácsának tagjait, majd Menyhárt József MKP-elnök, Őry Péter MKP OT-elnök, Farkas Iván, Kiss Beáta, Németh Gabriella, Varga Péter szakmai alelnökök és Csáky Pál európai parlamenti képviselő adtak számot a tisztújító kongresszus óta eltel időszak történéseiről, tevékenységükről.

 

Az MKP OT nyilatkozatában kezdeményezi a közösségen belüli magyar-magyar párbeszédet

 

 hirdetes_300x300  

„A MKP Országos Tanácsa kiindulva nemzeti közösségünk drasztikus fogyásából és az együttgondolkodás szükségességéből, megmaradásunk biztosítása érdekében kezdeményezte a közösségen belüli magyar-magyar párbeszéd intézményének létrehozatalát.

 

Az Országos Tanácsa szülőföldünk lakossága érdekében arra kéri a parlamenti képviselőket és a kormányt egyaránt, hogy a jövő évi költségvetésben hangsúlyosan jelenjenek meg a leszakadó régiók, elsősorban Dél-Szlovákia és Kelet-Szlovákia felzárkóztatását biztosító költségvetési tételek.

 

14462981_1485712381455670_6634675662676649152_n
Fotó: Az MKP Facebook-oldala

 

Az MKP OT továbbra is szorgalmazza a közmédiában a sugárzás nemzetiségi és nyelvi arányának betartását, hiszen ez törvényi kötelessége a közszolgálati televíziónak.

 

Az OT támogatja a sztrájkoló pedagógusok törekvéseit, bízva abban, hogy a magyar iskolák pedagógusai kiállnak a közös és a magyar intézmények sajátos ügyeiben is.

 

1044694_1485712111455697_1590656752446299841_n
Fotó: Az MKP Facebook-oldala

 

A sikeres nemzetközi partnerségek, a határon átnyúló együttműködések és az uniós források hatékony felhasználása elengedhetetlen az önkormányzatok modern európai térség építésén való szerepének betöltéséhez, ezért felszólítják a kormányt az uniós strukturális és kohéziós alapok megnyitására az önkormányzatok részére.

 

Az MKP OT továbbra is kiáll az EU-s kötelező betelepítési kvóták elutasítása mellett, és üdvözli a magyar kormány népszavazási kezdeményezését, amely által a magyar állampolgárok kifejthetik véleményüket a kötelező betelepítésről.

 

Körkép.sk

 

Képek: MKP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!