Évek óta nem volt ilyen alacsony a népszerűsége a Smer-nek, derül ki a Focus legfrissebb felméréséből. A november 23. és 29. között 1008 személy megkérdezésével készült közvéleménykutatás azt is kimutatta, hogy a Most-Híd stabilan a  leggyengébb kormánypárt, az MKP ugyanakkor tartja magát 4 százalék fölött.

 

Friss számok

 

Ha most tartanák a parlamenti választásokat, azt 23,3 százalékkal a Smer nyerné. Ez Robert Fico pártjának hosszú évek óta a leggyengébb eredménye. Második helyen szoros küzdelemben az SNS végezne 13,7 százalékkal, őket alig egy tized lemaradással az SaS követi (13,6 százalék.)

 

 hirdetes_300x300  

A további sorrend három pártot mutat nyolc százalék körül, őket Kotleba pártja vezeti 8,8 százalékkal, majd az OĽaNO – NOVA (8,2 százalék) illetve a Sme rodina (7,9 százalék.)

 

A parlament leggyengébb politikai tömörülése az őket több mint egy százalékos lemaradással, 6,8 százalékkal követő Most-Híd.

 

focus_dec
A Focus 2016. decemberi felmérése. Kép: DenníkN

 

Visszakerülne a törvényhozásba a KDH is 5,9 százalékkal, az MKP némileg az öt százalékos küszöb alatt áll, 4,4 százalékkal. A Sieť-et 1,2 százalékon mérték, derül ki a Focus legújabb felméréséből.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!