A standard és nem standard pártok állandó nézeteltéréseit mérsékelni kell, és a megyei választásokon együtt kéne működniük Kotlebáék jelöltjeivel szemben – véli Bugár Béla, a Most-Híd elnöke.

 

Bugár szerint, ha a politikai pártok nem vetnek véget az állandó vitáknak, akkor Kotlebáék többet is szerezhetnek, mint Besztercebánya megyét.

 

„Meggyőződésem, hogy ez az egyetlen esély”

 

Mondta Bugár, aki azt is kijelentette, hogy a politikusoknak kellő ésszerűséget kell gyakorolniuk, hogy elkerüljék Kotleba jelöltjeinek győzelmét az idei megyei választásokon.

 hirdetes_300x300  

 

„Az ésszerűség az, hogy például Besztercebányán, mindannyian azt mondjuk, hogy tekintet nélkül arra, hogy ki kormánypárti és ki ellenzéki, meg kell egyeznünk. Az SaS bejelenti, hogy van ott jelöltje Klus személyében, és mi ehhez csatlakozhatunk. Dzurinda ráfizetett, mikor egyeztetés nélkül bejelentette Eduard Kukan jelölését az elnökválasztás előtt. Nem jutottak egyezségre és nem is győzött”

 

Pozsonyban nem lesz most-hidas jelölt

 

Bugár azt is mondta

 

„Könnyen előfordulhat, hogy csúnyán pofára esünk, és lehet, hogy nem csak Besztercebányán”

 

A Most-Híd elnöke szerint ez annak függvénye, hogy az ellenzék tovább harcol-e a kormánnyal, vagy „normális versenyt” fognak folytatni.

 

A régiókban és a megyei választásokon sorra gyengén teljesítő  Most-Híd koalíciókban gondolkodik az idei voksolásnál is, de tárgyalásokat hivatalosan még nem kezdeményeztek. Azt azonban már tudni lehet, hogy egy ispánjelöltet állít a párt, de hogy melyik megyében, az egyelőre kérdéses. A pártelnök szerint Pozsony kizárható, bár a Most-Hídnak esélye lehetne a főváros régiójában.

 

nevtelen4_mkp_sk
A 2013-as megyei választások eredménye az MKP és a Most-Híd viszonylatában. Forrás: MKP.sk

 

„Számunkra az a fontos, hogy milyen eredmény születik Besztercebányában és Pozsonyban. A fővárosban már annyi a jelölt, hogy lassan már a négylábú állatok is jelöltetni fogják magukat. Pozsonyban mi nem állítunk saját jelöltet, bár megtehetnénk, de a jelenlegi helyzetben csak még jobban megosztanánk azt, ami már amúgy is megosztott”

 

A Most-Híd csak azokon a választásokon ennyire koalíciópárti (már ami a jelöltállítást illeti), ahol kis eséllyel indul. Az MKP-val a hasonló együttműködést a megyei jelöltállításon szívesen venné, de például a tavalyi parlamenti választások előtt ugyanez a nyitottság nem mutatkozott meg a Most-Híd részéről.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hevesen ígér nyugalmat az Új Szó 2017-re

 

Rákényszerül a Most-Híd az MKP-ra a megyei választásokon?

 

Aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!