A belügyminisztérium nyilvántartása szerint 153 politikai párt van Szlovákiában. Ebből 64 aktív és 89 pedig felszámolás alatt áll. Tavaly nem jött létre egy politkai párt sem, két párt került felszámolás alá és kettőt töröltek ki a nyilvántartásból. Az adatokat a belügyminisztérium sajtóosztálya erősítette meg.

 

A Nová demokracia és a Strana Tip pártok kerültek felszámolás alá, valamint a Magnificat Slovakia és a Robíme to pre deti – SF pártokat törölték a belügyminisztérium nyilvántartásából. Új pártok nem születtek és a belügyminisztérium pillanatynyilag sem rendelkezik regisztációs kérelemmel.

 

Amennyiben egy párt nem már egy meglévő politikai párt felvásárlásával és annak átnevezésével születik, az alapítóknak 10 ezer alaáírást kell összegyűjteniük, leadni azt a belügyminisztériumnak és kérvényezni a regisztrálást. Ha teljesíti a törvényben előírtakat, a minisztérium beregisztrálja.

 

 hirdetes_300x300  

Jelenleg már vannak olyan alakulatok, melyek bejelentették, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek pártalapítás céljából. Megalakulási szándékai jelezte már a Nezávislosť a jednota (NAJ), Slovenskí národní patrioti, Sloboda a priama demokracia és Slovenské hnutie obrody a Cieľ kezdeményezések.

 

teraz.sk

Nyitókép: ceskatelevize.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!