Miroslav Beblavý, Jozef Mihál és öt, jelenleg független parlamenti képviselő bejelentették, hogy pártot alapítanak. Minderről a DenníkN tájékoztatott.

 

Az erős gazdasági, oktatásügyi, szociális szakértői háttérrel és programmal rendelkező csoportosulás egy éven belül pártot alapít.

 

Nevük még nincs, de támogatóik vannak. Elmondásuk szerint nem akartak tovább várni arra, amíg a Progresívne Slovensko néven ismert kezdeményezés zászlót bont.

 

 hirdetes_300x300  

„Hiányzik Szlovákiában az olyan politikai erő, mely úgy képviselné az emberek érdekeit, ahogy azt mi tervezzük”

 

– fogalmazott Beblavý.

 

Smerrel való együttműködés szóba sem jöhet számukra. Beblavý elmondása szerint ezt eddigi értékrendjük ös 8ll8spontjuk is bizonyítja (szerk. meg. a hét képviselőből többen éppen azért léptek ki a Sieťből, mert kormányra lépett a Smerrel).

 

„A Smer csúcsvezetőit, minisztereit egytől egyig ismerem. Korrupt, tolvaj emberek. Ki jobban, ki kevésbé, De akik a vezetésben vannak, mind nagyon jól tudják, mi folyik ebben a pártban”

 

– tette hozzá Mihál-

 

 

Beblavý korábban az SDKÚ-ban és a Sieť-ben politizált, Mihál az SaS alelöke volt, korábbi szociálisügyi miniszter. Az új párt leginkább a jobboldal, azon belül is az SaS és a Most-Híd szlovák szavazóinak kínálhat reális alternatívát.

 

Körkép.sk/DenníkN

 

Nyitókép: DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!