Váratlan támogatót kaptak azok az ellenzéki képviselők, akik figyelmeztettek, hogy a parlamentbe érkező leveleket kézbesítés előtt felbontják és elolvassák. Marek Maďarič, kulturális miniszter és a Smer alelnöke úgy véli, hogy ez a folyamat teljesen értelmetlen.

 

„Teljesen nonszensz, hogy egy hivatalnok kinyisson egy konkrét személynek címzett levelet, elolvassa tartalmát, majd pedig szubjektív megítélése alapján továbbítsa azt megsemmisítésre. A levéltitok alkotmányos védelem alatt áll”

 

-jelentette ki Maďarič a kormány mai tárgyalása előtt. Úgy látja, hogy a parlament irodájának reakciója, amelyben a belügyminisztérium ajánlására hivatkoztak, alibista volt:

 

„Az, hogy a belügyminisztérium ezt javasolja, rendben van, de nincs rendben a kifogások keresése. Azoknak a hivatalnokoknak, akik ezt tették, fel kellene eszmélniük.”

 

Maďarič ugyanakkor nem gondolja azt, hogy a levelek elolvasásáról maga Andrej Danko döntött. Tegnap Igor Matovič Andrej Danko (SNS) házelnököt tette felelőssé azért, hogy a a parlament kancellárja felbontatta az alkalmazottakkal a képviselők részére érkező leveleket, egyes küldeményeket pedig nem is kézbesítettek:

Danko megszegte a levéltitkot, Matovič a leváltását sürgeti

 hirdetes_300x300  

 

Aktuality.sk , Körkép.sk
borítókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!