Az ellenzék szerint Robert Kaliňáknak le kellene mondania a pozsonyi ügyfélszolgálati központ épületével kapcsolatos legfrisebb ügye miatt. Robert Fico kormányfő azonban erre nem lát okot, épp ellenkezőleg, virágcsokorral köszönné meg a belügyminiszter tevékenységét.

 

2009-ben Robert Fico leváltotta az SNS akkori építésügyi miniszterét, Marián Janušeket, miután kiderült, hogy egy versenytárgyalás a minisztérium zárt folyosójának faliújságján volt  meghirdetve.

 

Állami hivatal: Kalňák törvényt sértett

 

 hirdetes_300x300  

Az ügyfélszolgálati központ esetében Robert Kaliňák még csak versenytárgyalást sem hirdetett, az ingatlan felújítását arra a cégre bízta, akivel megegyezett az IKEA volt épületének bérléséről. A Közbeszerzési Hivatal jogerős döntésében kimondta, hogy Kaliňák tárcája törvényt sértett, az építkezési tevékenységnél ugyanis versenypályázatot kellett volna hirdetni.

 

A belügyminiszter szerint a hivatal téved, és bírósági úton szeretné megvédeni igazát.  Robert Fico szerint a belügynek lehetősége van jogorvoslatra. „A tárcának racionális érvei vannak, és kész megvédeni igazát. Ezért semmilyen okot nem látok arra, hogy a minisztert megbüntessem,” reagált Fico.

 


A kormányfő már előre jelezte, hogy Kaliňák megnyeri a pert.

 

„Virágcsokrot kellene adni a belügyminiszternek azért, hogy az IKEA volt épületének értéke hét-nyolc millió euróval növekedett. Ez egy hosszú történet“

 

védte miniszterét a Fico, aki szerint nem lehet összehasonlítani az akkori SNS-es ügyet a mostanival.

 

DenníkN

 

További ajánlott írások:

 

Ismét kiállt a koalíció Kaliňák mellett

 

Nyitókép: reprofoto-DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!