Azzal, hogy Jaroslav Rezníket az RTVS igazgatójává választották, egy újabb választásra kerül sor, mégpedig a TASR hírügynökség igazgatói posztjába.

 

Rezník utódját a közszolgálati hírügynökség élére ugyan nem közvetlenül a képviselők választják, de az a hír járja, hogy a TASR igazgatói széke a Most-Híd egyik emberére vár.

 

Bugár Béla pártja az RTVS igazgatóválasztása során engedett az SNS és a Smer nyomásának, így a szavazás második fordulójában az előzetes fenntartásai ellenére mégis Rezníket támogatta.

 

 hirdetes_300x300  

Arra a kérdésre, hogy a TASR új igazgatói posztjával kapcsolatban létezik-e valamiféle megegyezés, a Most-Híd nem felelt. A színfalak mögött azonban az a hír kering, hogy ez a megegyezés volt az, ami meggyőzte a Most-Hidat Rezník támogatásával kapcsolatban.

 

Rezník fizetése megcsappan

 

A TASR új igazgatója egyáltalán nem fog rosszul járni, hiszen a képviselői fizetés (1961 euró) kétszeresével számolhat, amihez még hozzászámolják a pótdíjat és az átalánydíjat is. Ezzel együtt a TASR új igazgatójának havonta 3900 euró ütheti a markát.

 

Rezník az RTVS élén a fizetés szempontjából rosszabbul jár. A fizetését ugyanis az átlagbér alapján számolják ki, ami az RTVS élére lépésekor kb. 3648 euró lesz.

 

Az RTVS távozó igazgatója, Mika sem panaszkodhat, hiszen igényelheti a mintegy 11 ezer eurós lelépőt.

 

Forrás: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!