Mit jelent a kormányválság az MKP számára és milyen következményei lehetnek a megyei választások előtt? A Körkép.sk Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét kérdezte.

 

Mi a véleménye az MKP elnökének a koalíciós szerződés felmondása körüli fejleményekről, és mit jelent mindez az MKP számára?

 

Nem volt minden előzmény nélküli a bejelentés, de az időzítés sok szempontból érdekes. A sorozatos botrányok, amelyek a koalíció munkáját kísérték előre jelezték, a sok egyéni és csoportérdek előbb-utóbb ütközni fog. Ha az SNS elnökének célja pusztán a figyelemelterelés volt, világosság kell tenni, hogy az SNS egy ilyen lépéssel sem menekülhet a felelősségre vonás elől! S mindez vonatkozik a többi pártra is.

 

 hirdetes_300x300  

A koalíciós szerződés felmondása után a kormánypártoknak világossá kell tenniük, hogy újraírt szabályok mellett továbbra is együtt akarnak-e kormányozni, vagy új választások kiírásával kerekednek felül a válságon. A Magyar Közösség Pártja szerint a politikába és a kormányzásba vetett bizalmat új választások kiírásával lehet megteremteni.

 

Mennyiben befolyásolhatja mindez az idei megyei választásokra való felkészülést és azok eredményét? 

 

Egyelőre korai megmondani, hogy alakul a három párt „érdekszövetsége”, ami regionális szinten is újraírhatja a forgatókönyvet. Az, hogy a koalíciós szerződés felmondását jószerével a sajtón keresztül üzeni meg a partnereknek, arra enged következtetni, mindez inkább a nyilvánosság számára előkészített show.

 

A megyei választásokat hagyományosan az erős helyi és regionális struktúrákkal bíró pártok nyerik. A kormánykoalíció három tagja közül kettő elég komoly beágyazottsággal rendelkezik, a harmadik nem.

 

A Magyar Közösség Pártja továbbra is saját megyei programjára és kampányára koncentrál, célunk, hogy minden időben, minden körülmények között a lehető legerősebb magyar érdekképviseletet állítsuk fel.

 

Körkép.sk

Nyitókép: archív

 

További ajánlott írások:

 

Kormányválság mint lehetőség

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!