Amennyiben az SNS távozna a kormánykoalícióból, a Smernek és a Most-Hídnak az ellenzéki SaS és Sme rodina (Család Vagyunk) képviselőire kellene támaszkodnia, de csakis az előrehozott választásokig.

 

Az SaS-szel és a Sme rodinával ellentétben az OľaNO-NOVA nem támogatná egy ilyen kisebbségi kormánynak a létrejöttét.

 

Az SaS liberális párt a mai állásfoglalásában közzétette, hogy amennyiben az SNS kilépne a kormánykoalícióból, az SaS támogatná a kisebbségi kormányt, de csak az előrehozott választások lezajlásáig. Továbbá azt is hozzátették, hogy az előrehozott választásoknak csak akkor lenne értelme, ha megfelelő feltételek állnának rendelkezésre a jelenlegi koalíció megbuktatásához.

 

 hirdetes_300x300  

Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek azonban más véleményen vannak: “A Smer, a Most-Híd és az SNS kormánya teljesen lejáratta magát a különféle ügyeivel. Az, amit csinálnak, hatalmas szégyen Szlovákiára nézve. Ilyen kisebbségi kormányt támogassunk? Nem!” – mondta az OľaNO képviselője, Veronika Remišová.

 

A spekulációk ellenére Bugár Béla a Most-Híd elnöke kijelentette, hogy a jelenlegi kormánynak nincs alternatívája, és az előrehozott választásokat is kizárta.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: obycajniludia.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!