„Én (megint) írok levelet magának – Kell több? Nem mond ez eleget?“. Jól ellátja Bugár Béla, a Most-Híd elnöke munkával a szlovák postát! Minket meg leveleivel! Ebben a félévben már másodszor írt nekünk!

 

Egyet kaptunk tőle márciusban, azt a hárompilléreset. Próbáltam akkor neki válaszolni a magam módján: B.B. Tatjána levele Anyeginékhez, de csak most válaszolt vissza szintén a maga módján. Írt egy olyan uborkaszezonosat, semmitmondót, de sokat akarót, egy olyan kellemes szabadságolást és megyei választást kívánóst! A hárompilléreset márciusban már darabokra szedtük (félreértés ne essék, nem darabokra téptük), és elemezgettük, mit is jelent a Most-Híd három pillére. Nem sokat jelentett, mert hemzsegett az öndicséretből és kongott a konkrétumnélküliségtől.

 

 

 hirdetes_300x300  

Ez a mostani nyári se sokkal jobb! Azt írja az elején, hogy „úgy döntöttem, most szólok Önökhöz” Ez olyan tényleg Tatjánás vagy inkább mindenható, pártelnökös: úgy döntött, most szól! Azt hinné az ártatlan választó, hogy azért döntött így, mert most van mondanivalója, miközben nincs!

 

De aztán csak kibújik a szög a zsákból:

 

A postaládák lassacskán megtelnek választási ígéreteket tartalmazó röplapokkal.”

 

A postaládácskák lassacskán megtelnek – mondja csacskán, tehát ezt kell megelőzni a pártelnöki levéllel, nehogy eltévelyedjünk a röplapdzsungelben, mielőtt megtelik mással a fejünk! Ő majd megmondja a tutit, a többi röplapocskának pedig a kukában a helye!

 

Ilyenkor nyáron kell írni, mert most kevesebb a gyűlölködés, írja. A levél megírásakor talán még nem robbant ki a Plavčan botrány, a levél postázásakor talán még nem simította el a Koalíciós Tanács az oktatási minisztérium égbekiáltó korruptságát!

 

Én tudom, mit jelent a választási ígéretek betartása” – mondja.

 

Jó neki! Mi viszont arra is emlékszünk, hogy milyen kőkemény szavakkal bírálta ellenzéki szerepben a Fico kormányt, hogy Szlovákia mekkora szégyene! Tudom, erre most az lenne a válasza, hogy azért lépett be, mert belülről könnyebb felügyelni mindent, mint kívülről felelőtlenül bírálni. Belelépett, nem tudta kikerülni, mert mindig fennhordja az orrát!

 

„Örülök, hogy a Híd sikeresen teljesíti kitűzött céljait” – mondja.

 

Senki se akarja elvenni az elnök úrtól az örömét, csak azt ne akarja, hogy mi is ugyanúgy örüljünk! Kár volt pazarolni a sok papírt az újabb levelekre, felsorolni a márciusi levélben már egyszer felsorolt hervadhatatlan érdemeket, kár volt a megismételt önömlengés. Hiszen márciusban egyszer már kérkedett az offshore-ellenes törvénnyel, a bírák kiválasztásának módosításával, a végrehajtási eljárás egyszerűsödésével, áradozott az R7-esről is (joggal, hiszen a telkét és a lelkét adtad el érte), a vállalkozóbarát intézkedésekről, a műanyagzacsi nélküli környezetkímélő Szlovákiáról, a Kisebbségi Kulturális Alapról, amely nagyon a tiétek lett és a kisiskolák megmentéséről is. Melyiket is mentettétek meg?

 

Szlovákia lendületben van.”- mondod.

 

A korrupció is ott van, lendületben – mondom. Meg hogy a ti jelöltjeitek országos szinten már bizonyítottak. Meg hogy megyei szinten ugyanezt tudják! Mentsd meg Isten, megyéinket! Bár egy olyan megyénk sincs, ahol többségben lennénk! Pedig te annak idején, még MKP-s elnöki korodban azt mondtad, hogy ha az MKP 12 megyés közigazgatási modelljét a kormány szlovák pártjai elutasítják, kilépsz a Dzurinda kormányból.

 

Dehogy léptél….Jó neked ott, bármelyik is legyen: Dzurindás, Radičovás, Ficos…A 12 megyés közigazgatási modellről is szépen megfeledkeztél, nincs a kormányprogramban!

 

Száraz Dénes
kép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!