A Focus legújabb felmérése szerint a legmegbízhatóbb politikus Andrej Kiska államfő.

 

A Szlovák Köztársaság államfője a megkérdezettek 27,3 százalékának nyerte el a bizalmát, míg az ezüstérmes kormányfőben, Robert Ficoban a válaszadók 26,5 százaléka bízik.

 

A legmegbízhatóbb politikusok listáján a harmadik helyet az SNS elnöke, Andrej Danko szerezte meg 14,4 százalékkal. Szavahihetősége megcsappant, hiszen júniusban még az emberek 20 százaléka bízott benne.

 

 hirdetes_300x300  

A Focus augusztus 1-től 6-ig végezte el a felmérést, tehát még a kormányválság kirobbanása a és a koalíciós szerződés felmondása előtt.

 

Az ellenzéki SaS vezér, Richard Sulík a ranglista negyedik helyét foglalta el, míg az ötödik helyet a Most-Híd elnökének, Bugár Bélának sikerült elcsípnie. A hatodik és a heted helyen Igor Matovič és Boris Kollár zárt.

 

A kedvencek között kapott helyet a smeres belügyminiszter, Robert Kaliňák is, aki meglepő módon a ranglista nyolcadik helyét tudhatja a magáénak.

 

A megkérdezettek 15,9 százaléka egyetlen politikusban sem bízik, míg a 4,4 egyáltalán nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy számára ki a legmegbízhatóbb politikus. A felmérésbe 1003 válaszadó kapcsolódott be.

 

 

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!