Az OĽaNO képviselőinek logikája szerint Andrej Kiska államfő egy adócsaló – mutatott rá Robert Fico (Smer-SD) kormányfő Erika Jurinová (OĽaNO) képviselőnek címzett válaszában. Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, mikor költözik ki végre a Bonaparte lakáskomplexumból, melynek egy adócsalással gyanúsított vállalkozó – Ladislav Bašternák – a tulajdonosa. A miniszterelnök válaszát Peter Pellegrini olvasta fel, ugyanis nem jelent meg a parlamenti kérdések óráján.

 

Jurinová a kérdésben ismertette, hogy Bašternák sajnálkozott korábbi cselekedetei miatt, ami azt jelenti, elismerte tettét, vagyis megállapítható, hogy Fico egy adócsalónál lakik.

 

„A kérdésében Szlovákia elnökét, Andrej Kiskát adócsalónak bélyegezte meg. A kérdéséből adódóan ugyanis egyértelmű, hogy aki kihasználja a hatékony sajnálkozás intézményét, már nem gyanúsított adócsalás elkövetésével, hanem elismerte azt, vagyis az önök szemében adócsaló.”

 

-üzente Pellegrinin keresztül Fico. A kormányfő az ellenzéki pártra is kiakadt, szerinte az OĽaNO romboló és cirkuszba illő politikát folytat. A kormányfő abban reménykedik, hogy a megafonok, trikók és a kabaré show átköltözik az elnöki palota elé, legalább két hónapra és ott is bohóckodni fognak, mint a kormányfő lakása előtt.

 hirdetes_300x300  

 

Fico elismételte, hogy megfelelő lakást keres a családjának, de nem a média felszólításai és a nem standard ellenzéki politikusok szerint fog eljárni.

 

Teraz.sk
kép: hnonline.sk/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!