Szerda délután az MKP székházában egyeztetett a párt országos vezetése Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral. A két fél áttekintette az aktuálpolitikai ügyeket, szóltak a magyar kormány és az MKP stratégiai partnerségéből adódó közös együttműködési lehetőségekről és azok pillanatnyi állapotáról.

 

A felek érintették a november 4-i megyei választásokon való minél sikeresebb szereplés fontosságát is.

 

Menyhárt József a sajtótájékoztatón vázolta a már meghirdetett, illetve meghirdetésre kerülő dél-szlovákiai fejlesztési terveket, ideértve a gazdaságfejlesztési csomagot, az óvodaprogramot, illetve a médiacsomagot is.

 

 hirdetes_300x300  

„Vannak pártok, amelyek azért léptek kormányra, hogy a lehetőségeket és az ígéreteket megvalósítsák a felvidéki magyarság számára, ám láthatjuk, hogy ezekből nem lett semmi. Örülünk annak, hogy az MKP parlamenten kívüli pártként is konkrét eredményekről tud beszámolni a magyar kormányzattal együttműködve“

 

– fogalmazott Menyhárt.

 

Fotó: Bodók Károly

 

Megyei választások: a Fidesz támogatja az MKP-t

 

A megyei választásokkal kapcsolatban a nemzetpolitikai államtitkár elmondta,

 

„nem mindegy, hogy a magyarok és az MKP milyen módon vesznek rész a megye irányításában és a megyei önkormányzat munkájában. Ez egy fontos színtere a politikai életnek. Ezért is fontos, hogy a magyar emberek  november 4-én elmenjenek szavazni és az MKP-ra szavazzanak. Hiszen Szlovákiában az MKP az egyetlen etnikai magyar párt, amely a magyar emberek érdekképviseletét látja el.“

 

Fotó: Bodók Károly

 

Jóváhagyásra került a médiacsomag

 

Potápi Árpád János kiemelte azt is, hogy az ötszázmillió forintos, a felvidéki magyar sajtó számára kilátásba helyezett médiacsomag első részlete, 321 millió forint már jóváhagyásra került a magyar kormányzat részéről. Az erről szóló döntés ma jelent meg a Magyar Közlönyben.

 

További hír, hogy a családi vállalkozások támogatására elkülönített keretösszeg a most kiértékelés alatt álló kérelmek magas száma és jó színvonalára való tekintettel vélhetően tovább emelkedik. Mindez annak érdekében, hogy minél több pályázó kaphassa meg a 3-5 millió forintos támogatást, ezzel is erősítve a szülőföldjükön tevékenykedő családi vállalkozásokat.

 

A sajtótájékoztató élő videója itt megtekinthető:

 

 

Fotó: Bodók Károly

 

Körkép.sk

Nyitókép:Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!