A megyei választások előtti erőfölmérés fontos állomása volt a szombati időközi polgármester-választás Vásárúton.

 

Az MKP mellett a Most-Híd is saját jelöltet állított, kettejük csatája így igazi presztízskérdést hozott. És bár az eredmény a vegyeseknek kedvez, azért a magyarok is bizakodhatnak.

 

Vásárút élén eddig független polgármester állt. A betegségben elhunyt Zsoldos Roland vezetése alatt a falu lényegében a Most-Híd bástyájává vált. Elég, ha csak az évente megrendezett, népszerű helyi rétes fesztiválra gondolunk, melynek szervezői Bugár Béla holdudvarához tartoznak. Maga a pártelnök is ott tolakodott mindig a terített asztalnál (és a rossz nyelvek szerint máshol is).

 

 hirdetes_300x300  

A tét tehát az volt, hogy Zsoldos halála után ki szerzi meg hivatalosan is a falut. Az eredmény ismert:

 

Az MKP jelöltje, a jogász Nyilfa Péter 455, a Most-Híd jelöltje, az érettségi bizonyítványig jutó Takács Ildikó 529 szavazatot kapott. A Most-Híd szatelitpárja színeiben induló Szabó Lajos pedig 54 karikát. Az MKDSZ jelöltje így lényegében nem tudta befolyásolni a történéseket, 54 szavazata sem fordította volna meg az eredményt.

 

Ki győzött és ki nyert?

 

Helyi szinten most kétségkívül a Mostosoknak áll a zászló, Nyilfa eredményére és az alig 74 szavazatnyi különbségre viszont lehet alapozni.

 

Az MKP a legutóbbi parlamenti választásokon rávert a Most-Hídra a faluban, kérdés, a szombati polgármester-választás mennyiben befolyásolja november 4-én a helyi közhangulatot. Az biztos, hogy az MKP jelöltjére leadott 455 szavazat komoly mozgósító erővel bír megyei szinten is.

 

Az időközi polgármester választás szombati eredménye azt mutatja, hogy a helyi lobbi számára elfogadhatóbb volt a szerényebb képességekkel rendelkező Takács, mint a Vásárútról származó, de már nem a faluban élő fiatal jogász.

 

Az MKP így szombaton felmérhette, hogy ugyan van még bennük potenciál, de a sikerhez az eddigieknél többre lesz szükség, mivel az ellenfél is küzd és nem adja könnyen magát.

 

Számunkra pedig nem marad más hátra, mint kivárni, mire lesz képes Vásárút az elkövetkező időszakban az új polgármester vezetése alatt.

 

Király Zsolt

Nyitókép: klatovskerameno.sk

 

További ajánlott írások:

 

Gyorshír: Időközi polgármester választás – Győzött a Most-Hidas jelölt Vásárúton

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!