Az OĽaNO elnöke kedden választási koalíciót ajánlott fel a parlamenti választások előtt az MKP számára annak érdekében, hogy ne vesszenek el a demokratikus, Fico-ellenes magyar szavazatok.

 

Matovič úgy látja, az MKP-ra is nagy szükség van ahhoz, hogy az ellenzék leválthassa a Fico-kormányt. Az OĽaNO ennek érdekében kész választási koalíciót kötni a Magyar Közösség Pártjával még akkor is, ha az SaS és a KDH ezt ellenezni fogja. A javaslat a Smert elutasító Most-Hidas választókat is elgondolkodtathatja.

 

A Körkép.sk Menyhárt Józsefet kérdezte az ajánlatról. Az MKP elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a megyei választások óta jelenleg is zajlanak az egyeztetések az MKP és az ellenzéki pártok között, köztük az OĽaNO-val is, mely megyefőnöki posztot szerzett Nagyszombat megyében. A magyar párt pedig nem zárkózik el Matovič ajánlatától.

 

 hirdetes_300x300  

 

Menyhárt: A Fico – SNS – Most-Híd kormány leváltható

 

„Látjuk, hogy a sikerrel zárult megyei választások után az ellenzéki pártok már a következő, önkormányzati választások előtti együttműködést tervezik. Az MKP számára is teljesen egyértelmű, hogy tárgyalásainkon ebbe az irányba mozdulunk el” – nyilatkozta a Körképnek  Menyhárt.

 

Az MKP elnöke úgy látja, az ellenzéknek minden esélye megvan arra, hogy leváltsa a jelenlegi kormányt. Így az MKP november 25-én sorra kerülő Országos Tanácsi ülésén is terítékre kerül a parlamenti választások előtti lehetséges koalíció kérdése az MKP és az OĽaNO között.

 

Közös ellenzéki megemlékezés november 17-én

 

A Körkép.sk úgy tudja, Matovič meghívására Menyhárt József részt vesz és fel is szólal az ellenzék által szervezett közös, november 17-i rendezvényen Pozsonyban.

 

A Bársonyos Forradalom évfordulóján 17.00 órakor kezdődő rendezvényről helyszíni tudósítással jelentkezünk.

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: archív

STovábbi ajánlott írások:

 

Visszautasíthatatan ajánlat? Biztossá válhat az MKP jelenléte a parlamentben

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!