Bővítjük heti Programajánlóink kínálatát, így mostantól az eddigi magyarlakta járásokon kívül a Lévai járásból is összegyűjtjük az érdekességeket, heti programokat. Szemezgessünk!

 

Az ipolysági Római Katolikus Egyházközség, a Református Egyházközség és az Evangélikus Egyházközség november 16-án, pénteken A megbékélés útja – Zsidó testvéreink története és sorsa Ipolyságon címmel  szervez előadást az ipolysági református parókián 18 órai kezdettel. Előadók: Bendík Mária és Pálinkás Tibor.

 

 

 hirdetes_300x300  

Bizonytalan vagy a jövődet illetően? Nem találod az utat a boldogsághoz? Szeretnéd megtalálni a lelki békét? Ha hasonló kérdések vagy kétségek merültek fel benned, akkor november 17-én Ipolyságon a helyed. A Városháza színháztermében Dr. Bagdy Emőke szakpszichológus tart előadást a lélek rejtelmeiről 18 órai kezdettel Boldogság, egészség, lelkierő, megküzdés címmel.

 

 

Vidám, mosolygós gyermekek, gyermeküket szeretve ölelő édesanyák, édesapák és nagyszülők, játék, mondókázás, közös éneklés – ezek a Ringató foglalkozások Ipolyságon és Paláston Szabó Balázs Szabinával. A szervezők szeretettel várnak minden 0-3 éves gyermeket szüleikkel és nagyszüleikkel, Paláston hétfőnként 10 órától a Községháza épületében,

Ipolyságon minden kedden 9:30-tól a Városi Könyvtárban várják az érdeklődőket.

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Lévai és Nagykürtösi Területi Választmánya a történelem tanításával kapcsolatos szakmai napot szervez történelmet oktató pedagógusok, érdeklődők és iskolavezetők számára. Kihívások és lehetőségek a szlovákiai magyar történelemtanításban címmel tart előadást Vajda Barnabás, a Selye János Egyetem oktatója, a helytörténet oktatásának lehetőségeiről és fontosságáról Csáky Károly néprajzkutatót hallgathatják meg az érdeklődők.   A konferencia 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a lévai Astrum Laus Konferenciahotelben november 20-án.

 

November 21-én a Revicky Társulás helytörténeti szakosztálya jóvoltából hallgathatják meg az érdeklődők Müller Péter előadását 1938 őszének története Léván címmel. A rendezvény 17 órai kezdettel kerül megrendezésre a lévai Revicky Házban. Az előadás után kerül sor Dr. Kmoskó Béla gondolati emléktáblájának ünnepélyes leleplezése.

 

 

A színjátszást kedvelők sem maradnak színházi élmény nélkül, hiszen november 22-én érkezik meg Ipolyságra a Thália Színház A Montmartre-i ibolya című darabja. Aki kedveli a fordulatos, abszurd helyzetek sorával gazdagított történeteket, az 18 órai kezdettel megtekintheti a két felvonásos operettet a Városháza színháztermében.

 

Összeállította: Kapusník Csaba

Nyitókép: Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!