A swing, a jazz és a roma népzene rajongóinak kedvez a hétvége és a jövő hét a Pozsonyi járásban.

 

2019. január 13. (vasárnap) – A Bratislava Hot Serenaders újévi koncertje

 

2019. január 13-án, vasárnap 19.00 órától kerül megrendezésre a Bratislava Hot Serenaders újévi koncertje a Nivy szabadidőközpontban (Súťažná 18). A belépő 12 €.

 

 hirdetes_300x300  

 

2019. január 15. (kedd) – Glenn Miller Orchestra – Tour 2019

 

A vilgáhírű Glenn Miller Orchestra swingzenekar ismét európai turnéra indul, melynek keretén belül január 15-én Pozsonyba az Istropolis nagytermében lép fel.

 

Glenn Miller amerikai jazz-harsonás, zeneszerző szakmai karrierje öt év alatt az egész világ big band kultúrájára nagy hatást gyakorolt. Neve hamarosan a swing muzsika egyik amerikai védjegyévé vált, jazz-nagyzenekara pedig teltházas koncerteken szórakoztatta a közönséget. A Glenn Miller Orchestra dalait 1939-ben kezdték játszani a rádiók, az In The MoodA String of Pearls vagy a Moonlight Serenade a legismertebb slágerek közé tartozott.

 

A fényes karriernek sajnos hamar vége szakadt, amikor Glenn Miller 1944-ben repülőszerencsétlenség áldozata lett. Halála után egykori zenésztársai gondoskodtak arról, hogy Glenn Miller hagyományai fennmaradjanak, nekik köszönhetően neve ma is egyet jelent a vérbeli szving muzsikával.

 

 

2019. január 17. (csütörtök) – Parno Graszt koncert

 

2019. január 17-én, csütörtökön 20.00 órától szervezik meg az újévi táncházat a pozsonyi KC Dunaj Kulturális Centrumban. A rendezvényen fellép a Parno Graszt magyarországi roma népzenei együttes.

 

 

2019. január 18. (péntek) – Könyvbemutató: Értékeink

 

A Petržalka–Engerau–Ligetfalu polgári társaság január 18-án, pénteken 16.30 kezdettel szervezi meg az Értékeink – 100 éves a szlovákiai magyar közösség70 éves a Csemadok című kötet bemutatóját az MKP pozsonyi székházában (Čajakova 8.).

 

A könyvet bemutatja a kötet összeállítója, Csáky Pál EP-képviselő. A beszélgetésen részt vesz Görföl Jenő, Takács András és Dunajszky Géza.

 

 

2019. január 19–20. (szombat és vasárnap) – Disney on ice: Reach for the stars

 

A Disney On Ice legnagyobb családi jégrevüje Pozsonyba látogat! Mickey egér, Minnie egér és a Disney világ szereplőinek kalandjait egy különleges show keretében az Ondrej Nepela téli stadionban tekinthetik meg kicsik és nagyok egyaránt.

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!