Sorozatban másodszor jutott be a BL-döntőbe a Veszprém, amely első trófeájára hajt a legrangosabb európai sorozatban (a magyar bajnok 2002-ben is döntőzött, de kikapott a Magdeburgtól). A Kielce PSG ellen mutatott csapatjátéka alapján a finálé sem ígérkezett könnyűnek – a magyar csapat nagy előnyt pazarolt el, végül hétméteresekkel kapott ki.

 

A Veszprém kapujában ezúttal Mikler Roland kezdett, a mérkőzés elején kiválóan szűrte a támadásokat.  A magyar csapat az első játékrészben rendesen megzavarta ellenfele játékát,  a Kielce a félidő hajrájához érve ért  fel 13-12-re. A 23. percben Renato Sulic sérült meg és nem tudta folytatni a játékot, azonban harminc perc után 17-13-ra vezett a magyar csapat.

 

mti 1
Forrás: MTI / EPA / Index

 

Remekül kezdődött a második játékrész is, folyamatosan duzzadt az előny, a szurkolók csodálatos hangulatot varázsoltak az arénába.  A Veszprém legnagyobb előnye kilenc gólos volt, utána azonban megtorpant a csapat, tizenkét percig nem tudtak gólt lőni. A lengyelek ki is használták a lehetőséget, ledolgozta hátrányát és Bielecki hetesből egyenlített, a vezetést csak Alilovic védésének köszönhetően nem vették át.

 hirdetes_300x300  

 

A hosszú gólcsendet Ilic törte meg, azonban a Kielce a rendes játékidő utolsó másodperceiben egyenlíteni tudott, jöhetett a hosszabbítás. A mentális fölény ugyan a lengyeleké volt, a Veszprém azonban többször is vezetett, de a végén mégis Ugalde dudaszó előtti góljára volt szükség a győzelmi remények életben tartásához.

 

A hétméteresek során Alilovic megfogta ugyan Cupic lövését, de Marguc is hibázott Segóval szemben. A negyedik dobásnál Terzic nem értékesítette dobását, a lengyelek viszont már nem hibáztak és 39-38 ra megnyerték a BL-döntőt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!