A Fortuna Liga 10. fordulójában a DAC keletre, Sároseperjesre utazott az első győzelem megszerzéséért. A tabellán a két együttes egymás mögött foglalt helyet.

 

FC Tatran Sároseperjes – FC DAC Dunaszerdahely 0:3 (0:1)
Helyszín:  Štadión 1. FC Tatran (Prešov) 1390 néző vezette: Vlk
Gólszerzők: Štepanovský (44.), Kwin (47.), Szarka (61.)
Sárga lapok: Kwin (30.), Stepanovsky (77.)

 

FC Tatran: Talian – Petko, Bartek (Kerestes 52.) , Dzurík, Micherda – Leško (Kacala 67.), Jacko, Bujňák, Ashiru – Tubonemi, Rolinc (Katona 54.). Vezetőedző: Varga

 

 hirdetes_300x300  

DAC: Tofiloski – Kwin, Michalík, Huk, Brašeň – Ľupták, Simon Pambou – Štepanovský (Vida 84.), Sarr (Szepe 88.), Pačinda – Szarka (Polievka 80.). Vezetőedző: Németh

 

 

A találkozón a DAC játékosa Jakub Braseň 200. élvonalbeli rajtját abszolválta. A huszonhét éves védő az emlékezetes 2014-es tavaszi szezon előtt nevelőegyesületéből, a besztercebányai Duklától érkezett Dunaszerdahelyre. Azóta 89 mérkőzésen lépett pályára és öt gólt szerzett sárga-kék színekben.

 

A sároseperjesi pálya kiadós eső után fogadta a csapatokat. Az első komoly lehetőség a 4. percben a hazaiak előtt adódott, Pačinda labdavesztését követően Leško lőtt kapura, de lövése mellé ment.

 

A 24. percben óriási lehetőséghez jutottak a hazaiak. Egy szögletet követő kezezés után a jatékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a sároseperjesiek legaktívabb játékosa, Leško a felső lécre lőtte.

 

A 27. percben szabadrúgást követően veszélyeztett először a DAC, Pačinda beadását Kwin nem tudta a hálóba fejelni. A 40. percben újabb lehetőség adódott a dunaszerdahelyiek előtt, de Stepanovsky egészen közelről sem a hálóba, sem beadni nem tudta a labdát.

 

A 43. percben megtört a jég, egy baloldali akció után megszerezte a vezetést a DAC. Pačinda beadását Szarka fejelte tovább, amit Stepanovsky a hálóba kotort.

 

Fordulást követően a 48. percben Szarka szögletét Kwin váltotta gólra. Fejesével már két góllal vezetett a DAC. A 60. percben közel állt a harmadik gólhoz is a csallóközi együttes, de Pačinda lövését vetődve hárította Talian.

 

A 66. percben óriási esélyt szalasztott el a szépítés megszerzésére a hazai gárda. A jubiláló Braseň mentett óriásit Leško lövésénél az üresen álló DAC kapu előtt.

 

A 69. percben megszületett a találkozó harmadik találata, ezúttal is a dunaszerdahelyi együttes volt eredményes. Szarka kapott egy remek labdát és bombázott Talian kapujába.

 

A hajrához érve még növelhette volna előnyét a DAC, de Pačinda szabadrúgása a 84. percben a sároseperjesiek felső lécén csattant. A végén maradt a 0:3, ezzel pedig a DAC szezonbeli első győzelmét aratta Keleten.

 

Győzelmüket követően a dunaszerdahelyiek feljöttek a 10. helyre, megelőzve a sárosperjesieket és az aranyosmarótiakat.

 

A 10. forduló eredményei:

Trenčín – Slovan 2:1

Michalovce – Myjava 3:2

Podbrezová – Ružomberok 3:1

Senica – Trnava 0:1

Zlaté Moravce – Žilina 0:2

 

Kép: fcdac.sk

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!