Vasárnap kora délelőtt került megrendezésre az 56 körös Maláj Nagydíj. Mint arról tegnap beszámoltunk az élről Lewis Hamilton indulhatott csapattársa Nico Rosberg és Max Verstappen előtt. 

 

A rajt utáni első kanyarban jött a dráma, Sebastian Vettel legyűrve Max Verstappent próbált beszúrni Nico Rosberghez, aminek baleset lett a vége, és így megforgatta a Mercedes németjét. Vettel nem is tudta folytatni a futamot, miután saját autóját mozgásképtelenné tette. Rosberg egészen a mezőny végére esett vissza.

 

Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H and Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid collide at the start of the race. 02.10.2016. Formula 1 World Championship, Rd 16, Malaysian Grand Prix, Sepang, Malaysia, Sunday. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H

 

Max Verstappen is rosszul jött ki az esetből, több helyet is vesztetta rajtnál és a rádióban egyszerűen idiótának nevezte Sebastian Vettelt. Hamilton mögött így a második helyen Daniel Ricciardo haladt a rajtot követően.

 hirdetes_300x300  

 

Max Verstappen panaszkodott is a rádióban 10 kör után, hogy nem elég jó a tempója. Ezek után a Red Bull ki is hozta kereket cserélni. A fiatal holland lágy abroncsokat kapott, így magasabb tempóra kapcsolhatott.

 

Az első kerékcseréket követően a 23. körben Versappen állt az élen megelőzve Hamiltont és Ricciardot, majd őket az egyetlen állva maradt Ferrarival Raikkonen követett. Nico Rosberg pokoli tempót diktálva egészen Raikkonen mögé zárkózott fel.

 

Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid retired from the race with a blown engine. 02.10.2016. Formula 1 World Championship, Rd 16, Malaysian Grand Prix, Sepang, Malaysia, Sunday. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Moy / XPB Images
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid

 

15 körrel a futam vége előtt következett a dráma, Lewis Hamilton Mercedesének erőforrása felmondta a szolgálatot és a címvédő feladni kényszerült a futamot. A virtuális biztonsági autót kihasználva mindkét Red Bull a boxba hajtott friss abroncsokért.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bJZVs9YIPtA

 

A futam utolsó harmadában a két Red Bull kiélezett csatát folytatott a futamgyőzelemért, Ricciardo és Verstappen sorrendben. A harmadik helyért Rosberg a ferraris Raikkonent támadta. Az egyik kanyarban össze is értek, miután a Mercedes németje 10 másodperces időbüntetést kapott. Így magasabb tempóra kellett kapcsolnia, hogy megtarthassa harmadik helyét.

 

A hajrában hiába támadta Verstappen csapattársát, Ricciardot nem sikerült megelőznie, így végül az ausztrál idei első futamgyőzelmét szerezte meg, amit  a dobogón látványosan meg is ünnepelt.

 

Rosberg megtarthatta harmadik helyét miután 12 másodperces előnyre tett szert Raikonnennel szemben. Ezzel tovább növelte előnyét a német pilóta (23 pontosra) Hamilton előtt az összetettben. A Mclaren Hondak is remek futamot teljesítettek Alonso az 7., és a 300. futamát teljesítő Button pedig a 9. helyen ért célba.

 

A nézők szavazatai alapján a futam embere Max Verstappen lett.

 

A Maláj Nagydíj végeredménye:

img_0534

 

Képek: xpbiamges.com

Körkép.sk

 

Kapcsolódó tartalom:

Forma-1: Hamiltoné a pole pozíció Malajziában

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!