Egyhangúlag  választották újra elnöknek Simicskó István honvédelmi minisztert a Budapesti Honvéd Sportegyesület csütörtöki tisztújító közgyűlésén. A szavazásra jogosult 66 küldött közül 59 vett részt az eseményen, amelyen Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót ellenszavazat nélkül ügyvezető elnöknek választották.

 

A felvidéki születésű Gergely Istvánt nem is olyan régen avatták Komárom város díszpolgárává, most pedig arról számolhatunk be, hogy magyarországi karrierje még magasabbra ível az ismert és elismert olimpiai bajnok vízilabdázónak.

 

Gergely István és Stubendek László 2016. december 30-án Komáromban, forrás: deltakn.sk

 

Gergely Pista a vlv.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy kicsit fájó szívvel távolodik el a vízilabdától, hiszen új feladatköre szerint 13 sportág egyesületi munkáját, és az ezt működtető rendszert kell felügyelnie és irányítania.

 hirdetes_300x300  

 

„Ügyvezető elnökként az én feladatom napi szinten irányítani az egyesület működését, a sportszakmai munkát, emellett sok minden más is a feladatkörömbe tartozik, a létesítményektől kezdve a jogi problémákon át a marketing-kommunikációig, lényegében minden adódó feladat.”

 

Mondta Gergely.

 

Az egykori vízilabdázó még aktív sportkarrierje alatt végezte el felsőfokú tanulmányait a Semmelwes Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának és a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának közös képzésén, ahol sportmenedzseri képesítést szerzett.

 

Gergely István szerint a vízilabdának sokkal nagyobb propagandára lenne szüksége, forrás: kisbajnok.hu

 

2012 decemberében pályázott a Magyar Vízilabda-Szövetség elnöki posztjára, de Kemény Dénessel szemben alulmaradt. 2013 januárjától Benedek Tibor szövetségi kapitány mellett a magyar válogatott kapusedzője lett, a következő évben pedig befejezte játékos-pályafutását.

 

„Az elmúlt öt-hat évben már elég mélyen foglalkoztam az egyesület ügyeivel is. Az olimpia előtt vált aktuálissá, hogy komolyabban elgondolkodjak a váltáson, amikor az egyesület eddigi elnöke, Molnár Imre egészségi állapota miatt nem tudta teljes mértékben ellátni az ügyvezető elnöki feladatokat, én pedig akkor már az ügyvezető elnök helyettese voltam hivatalosan.

Az egyesület vezetése jelezte, hogy az olimpia után nagyobb mértékben számítanának rám a BHSE vezetésében. Rióból hazatérve egyre nagyobb energiával szálltam be ebbe a munkába, most már négy és fél hónapja lényegében ezzel foglalkozom. Felvettem a fonalat, azt is mondhatom, hogy ez az időszak volt a „beszoktatás”, az információk átvétele, minden szinten és területen az egyesületen belül.”

 

Gergely nem csak átvenni szándékozik a Honvéd ügyeit, hanem tovább szeretné bővíteni a szakosztályok számát is, új sportágakat akar bevonni.

 

Olaszországi, majd spanyol légióskodás után került a Honvédhoz. Ekkor merült fel komolyabban a honosítása. 2003-tól lett magyar állampolgár. Magyar színekben a 2004-es és a 2008-as olimpián aranyérmet szerzett. Tagja volt a 2003-ban világbajnokságot 2005-ben vb ezüstérmet nyert csapatnak, origo.hu

 

Arra a kérdésre, hogy mi fog örömet okozni neki új munkájában, a következőket mondta

 

„Összefoglalva: csapatot szeretnék építeni, csak ez a csapat most már nem csupán vízilabdázókból áll, hanem más sportágak képviselőiből, vagy akár a sportolókból. Ez egy nagy család, a munka nagyon átfogó, de nekem tetszik, mert úgy érzem, hogy ez a feladat ki fogja tolni a teljesítőképességem és a munkabírásom határait.”

 

És hogy a jövőben mennyi marad meg az eddig ismert víziladbás Gergely Pistából?

 

„A vízilabdából nem szeretnék kilépni, azt nem felejtem el, mert én nem a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnökének születtem, hanem egy átlagos kisgyereknek – na jó, az átlagosnál azért nagyobb termetű voltam… :-), aki a vízilabda sportág jóvoltából jutott el oda, ahol jelen pillanatban van. És én nagyon-nagyon értékelem azt az utat, amin keresztülmentem, a szívemben mindig különleges helye lesz ennek a sportnak.”

 

Körkép.sk, vlv.hu

Nyitókép: vlv.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!