Légióskörkép rovatunkban most is összegyűjtöttük a külföldön futballozó magyar játékosok eredményeit. Összeállításunkban megmutatjuk az elmúlt héten szerzett magyar vonatkozású gólokat és beszámolunk a légiósokkal kapcsolatos egyéb információkról,  átigazolási hírekről.

 

Fortuna Liga (Szlovákia)

 

Szombaton befejeződött a Fortuna Liga 2016/17-es szezonja. A DAC utolsó mérkőzésén megszakadt a sárga-kékek 16 meccs óta tartó veretlenségi sorozata, miután 2:0-ra kikaptak a Rózsahegytől. Vida Kristopher csereként állt be a 55. percben. Mervó Bence nem kapott játéklehetőséget, Kocsis Gergő pedig már hétközben elutazott Telkibe a magyar válogatott kerettel.

 

 hirdetes_300x300  

László Csaba pénteken a szlovák Šport napilapnak úgy nyilatkozott, hogy a Rózsaheggyel való találkozó után ül le a klub vezetésével, hogy beszéljenek a továbbiakról. A székely edző elmondta, hogy több külföldi ajánlatot is kapott, ám szeretné tovább folytatni munkáját a sárga-kékeknél. Szombaton ugyanakkor felröppent a hír, hogy esetleg a friss NB1-es bajnok Honvéd azóta lemondott edzője, Marco Rossi érkezhet Dunaszerdahelyre. Világi Oszkár az Új Szónak azt mondta, minden edzőváltással kapcsolatos információt a klub szokott kommunikálni.

 

László Csaba: Több országból is kaptam konkrét ajánlatot

 

A Slovan utolsó mérkőzését a Nagymihállyal játszotta, és 2:1-re nyert. Priskin Tamást nem nevezte a Slovan.

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint Priskin a továbbiakban a Fradiban folytathatja, állítólag már meg is egyeztek a Slovannal, hivatalos bejelentésre azonban még nem került sor.

 

Magyarország

 

[stw]

 

Molnár Ladislav, a Felvidéki Válogatott edzője érkezik a Gyirmót FC Győr csapatához. A felvidéki szakember kapusként több mint 300 szlovák első osztályú mérkőzésen szerepelt, 2003-ban pedig megszerezte a legmagasabb edzői képesítést, a PRO Licencet. Molnár 1+1 éves szerződést kötött a gyirmótiakkal.

 

Molnár László, forrás: nemzetisport.hu

 

Bundesliga (Ausztria)

 

Az osztrák Bundesliga 35. fordulójában a Mattersburg és a Rapid Wien találkozott. Előbbiben Varga Barnabás bár kispadon volt, nem kapott játéklehetőséget, utóbbiban pedig Szántó Tamás elővigyázatosságból nem játszott, miután múlt héten mérkőzés közben térdsérülést szenvedett. Habár a sérülés nem súlyos, inkább kímélik a magyar légióst.

 

Szántó Tamásék vasárnap a St. Pöltent fogadták. A Rapid így hazai pályán 2:1-es győzelemmel zárta az osztrák bajnokságot. Szántó kezdőként lépett pályára, és a 60. percben cserélték le.

 

Varga Barnabást nem nevezte a Mattersburg a bajnokság utolsó mérkőzésére, melyet egyébként megnyertek, így kiejtették ellenfelüket, a Riedet.

 

Bundesliga (Németország)

 

Kleinheisler László is csatlakozhat a lengyelországi magyar légiósokhoz. A Werder Bremen Fradinak kölcsönadott játékosa iránt lengyel sajtóértesülések szerint a Lech Poznan érdeklődik. Kleinheislert információk szerint sem a Fradi, sem a Werder nem marasztalja.

 

Serie A (Olaszország)

 

Hétfőn az olasz élvonalbeli bajnokság 37. fordulójának zárómérkőzésén 2:0-ra kikapott a Palermo a sereghajtó Pescaratól. Az már korábban is biztos volt, hogy a következő idényt mindkét csapat a másodosztályban kezdi. Sallai Roland a 82. percben állt be, Balogh Norbert pedig végig a kispadon ült.

 

Nagy Ádám szombaton már sérüléséből felépülve pályára lépett a Bologna-Juventus találkozón. A magyar játékos a 85. percben állt be 1:1-.es állásnál. A mérkőzést végül a Juventus nyerte 2:1-re.

 

Vasárnap: 38. FORDULÓ, 20.45: Palermo–Empoli, (Palermo: Balogh Norbert, Sallai Roland)

 

Ekstraklasa (Lengyelország)

 

Nagy Dominik góljával nyert vasárnap a Legia Warszawa a Korona Kielce otthonában. Ezzel a magyar légiós csapata kétpontos előnnyel várja az élen az utolsó fordulót. Nagy Dominik gólja után begyűjtött egy sárgalapot is, végül a 80. percben cserélték le. A Fradiból igazolt játékos az utolsó hét bajnoki fordulóban 4 gólt szerzett.

 

 

Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin 4:0-ás vereséget szenvedett vasárnap a Lechia Gdansk otthonában. Gyurcsó végigjátszotta a mérkőzést.

 

Kupadöntő (Dánia)

 

A Bröndby 3:1-es vereséget szenvedett a Köbenhavn otthonában. Kalmár Zsolt a 72. percben, 1:1-es állásnál állt be.

 

Superliga (Dánia)

Vasárnap: FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 10. FORDULÓ, 16.00: Bröndby–FC Nordsjaelland, (Bröndby: Kalmár Zsolt)

 

1.HNL (Horvátország)

 

Futács Márkó egy félidő alatt két gólt is szerzett a horvát bajnokság pénteki játéknapján, melyen a Hajduk Split a Slaven otthonába látogatott. Futács a 69. percig volt pályán, 18 találatával pedig ő lett a horvát bajnokság gólkirálya.

 

 

Liga 1 (Románia)

 

A román alsóházi rájátszás 12. fordulójában 1:0-ra verte meg a CSM Isai a Botosanit. Bőle Lukács végigjátszotta a mérkőzést. A román bajnoksággal kapcsolatos friss hír, hogy a Sepsiszentgyörgy az utolsó forduló eredményétől függetlenül feljutott az első osztályba.

 

Pari-Match League (Ukrajna)

 

Kádár Tamás és a Dinamo Kijev 3:2-re győzte le a Sahtar Donecket az ukrán bajnokság pénteki játéknapján. Kádár végigjátszotta a mérkőzést.

 

Törökország

 

Koman Vladimír és csapata, az Adanaspor 1:0-s vereséget szenvedett szombaton az Istanbul Basaksehirtől. Koman a 62. percben állt be.

 

Kazah Kupa (Kazahsztán)

 

A Kajrat Almati 0:0-s döntetlent játszott az Ordabaszival az elődöntő első mérkőzésén. Elek Ákos végigjátszotta a mérkőzést, melyen begyűjtött egy sárga lapot is. A visszavágót június 21-én rendezik.

 

Premier League

Vasárnap 14. FORDULÓ, 14.00: Kajszar–Kajrat Almati (Elek Ákos)

 

Super League (Kína)

 

A Jenpien és a Csangcsun Jataj is kikapott szombaton a kínai bajnokság 11. fordulójában. Előbbi a Liaoing otthonában szenvedett 3:1-es vereséget, miközben Guzmics Richárd végig a pályán volt, utóbbinál pedig a Hopej China Fortune otthonában kapott ki 2:1-re. Huszti Szabolcsot a 95. percben cserélték le.

 

Dél-Korea

 

Feczesin Róbert és a Csonnam Dragons 3:2-re legyőzte a sereghajtó Incseon Unitedet. Feczesin végig a pályán volt.

 

MLS (USA)

 

Rendkívül jó a sajtója Amerikában Nikolics Nemanjának. A magyar légiós sorra szerzi a gólokat csapatának, a Chicago Fire-nek. A FourFourTwo magazin nemzetközi honlapja a napokban azt írta a magyar támadóról, hogy

 

„E pillanatban egyértelműen Nikolics Nemanja a legjobb csatár az MLS-ben”

 

Nikolics góljai egy helyen

 

 

Hétközben Nikolics tovább növelte az MLS-ben szerzett góljainak számát, a Chicago Fire pedig 2:1-re legyőzte az FC Dallas csapatát. Nikolics végig a pályán volt, már a 3. percben megszerezte a vezetést. Ezzel eddig 11 gólt jegyez az MLS-ben. A 93. percben tovább növelhette volna góljainak számát, ám a magyar légiós büntetőt vétett.

 

 

Sallói Dániel és csapata a Sporting Kansas City nem volt olyan szerencsés – idegenben kaptak ki 1:0-ra a Colorado Rapidstól. Sallói nem kapott játéklehetőséget.

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk/KPA

Nyitókép: körkép.sk/kollázs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!