A magyar válogatott labdarúgó, Kalmár Zsolt (22) egyéves kölcsönjátékra érkezik a DAC-hoz. A fiatal támadó középpályás (szül. 1995. június 9-én) már negyedik éve tagja a Red Bull Lipcse együttesének, ahova nevelőegyesületétől, a győri ETO FC-től érkezett. Az átigazolási összeg 1 millió euro környékén mozgott.

A „Bikák” A csapatának színeiben 21 mérkőzésen lépett pályára az első idényében. A következő három évadot a Red Bull tartalékcsapatánál, illetve kölcsönben az FSV Frankfurtnál és a dán Bröndby együttesénél töltötte. Utóbbinál azonban nem kapott elegendő lehetőséget. Pályafutásának következő megállója a DAC lesz, és Zsolt a Csallóközben próbálja meg újra sikeressé tenni a biztatóan induló karrierjét.

 

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Úgy érzem, egy nagyszerű klubhoz kerültem, amely nagyon komoly célokkal vág neki a jövőnek. Remélem, hogy én is részese lehetek ennek, és nagy sikereket tudunk közösen elérni,” nyilatkozta röviddel a szerződés aláírását követően a DAC legújabb szerzeménye.

 

Az új játékos Győrben érte el pályafutása eddigi legnagyobb sikerét, ahol a 2012/13-as idényben magyar bajnoki címet szerzett. Kalmár fiatal korától tagja a magyar válogatott csapatok keretének. 2014-ben az U19-es nemzeti csapattal részt vett a Magyarországon megrendezett Európa-bajnokságon. A torna három csoportmérkőzésén egy gólt szerzett, csakúgy, mint friss DAC-beli csapattársa, Mervó Bence.

 hirdetes_300x300  

 

Egy év múlva, az U20-as világbajnokságon szintén sikerült betalálnia. Viszont a két torna egyikén sem tudtak továbbjutni a csoportból a magyar fiatalok, hiszen 3 ponttal mindkétszer a 3. helyen végeztek. A felnőtt válogatottban 2014. május 22-én debütált, méghozzá a Dánia elleni döntetlen (2:2) alkalmával. Összesen 9 alkalommal lépett pályára az A válogatottban. Kalmár Zsolt a 13-as számú mezt fogja viselni a DAC-nál.7

 

fcdac.sk
kép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!