A Spartak Nagyszombat bedarálta szombaton a ViOn-t, akinek így már csak minimális esélye maradt arra, hogy a felsőházban folytassa. A tabella első helyén álló nagyszombatiak már az első félidőben vezettek 3:0-ra, majd 4:1-es győzelmükkel ért véget a mérkőzés. Az így szerzett három pont pedig azt jelenti, hogy ők már biztosan az első hatban folytatják a 23. fordulótól.

 

Bár a Szenice a 12. helyen telelt, mégsem lehetünk elbizakodottak a várható eredményt illetően. A sárga-kékek játékosai és Marco Rossi vezetőedző is kemény összecsapásra számít, annál is inkább, mivel a télen edzőcserén átesett Szenicén több új játékos is teret kap majd.

 

Az erdőhátiakhoz egy új, venezuelai szponzor érkezett, továbbá tizenkét futballista, akik közül hatan dél-amerikai gyökerekkel rendelkeznek. Tavasszal a számunkra jól ismert Jakub Brašeň is a piros-kékeknél szerepel majd.

 

 hirdetes_300x300  

Pačinda: A három pontért utazunk

 

A DAC az utóbbi 24 év legjobb helyezésével vág neki először az utolsó három fordulónak, majd az azt követő, remélhetőleg felsőházi folytatásnak. A dunaszerdahelyiek legeredményesebb góllövője és közönségkedvence, Erik Pačinda személyes céljának is tekinti a felsőházi folytatást, kezdve a mai mérkőzés megnyerésével.

 

https://www.korkep.sk/cikkek/szemle/fcdac-sk/2018/02/18/erik-pacinda-harom-pontert-utazunk

 

A DAC-nál és a szurkolók körében már hónapok óta téma, hogy hiányzik a megfelelő Šafranko típusú játékos a csapatból. Épp ezért sokat várnak most a kölcsönjátékra érkező Christián Herctől, aki Šatkához hasonlóan már megismerkedett az angol stílussal.

 

Herc a Fortunaliga.sk-nak nyilatkozva elmondta, hogy

 

„A DAC-nak kitűnő kerete van, valamint kiváló feltételei és a legjobb szurkolói. A földön játszanak, igyekezne játszani a focit, nem csak előrevágni a hosszú labdákat. Ez olyan stílus, ami fekszik nekem. A klubbal sok fiatal válogatott van és kiváló közösség. Szuperül fogadtak engem. Az edzővel is elbeszélgettem a pozíciómról, csatárként vagy támadó középpályásként számít rám.“

 

Rossi: Augusztus óta kérem a klubot, hogy szerezzenek egy Šafranko típusú játékost

 

Az idénykezdet előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi kiemelte, hogy a DAC-é az egyik legfiatalabb összetételű csapat, ami azt jelenti, hogy az egyébként tehetséges játékosoknak még időre és türelemre van szükségük, hogy megmutathassák magukat.

 

A sajtótájékoztatón elhangzottakról és a játékosmozgásokról alábbi cikkünkben számoltunk be részletesen:

 

Optimistán vág neki a tavaszi idénynek a DAC

 

Egy kis statisztika

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

2016.03.11. – DAC-Szenice 3:1, gólszerzők: Sarr, Horváth, Stephens – Leško, 2166 néző

2016.08.25. – DAC-Szenice 0:0, 1313 néző (Szencen lejátszott mérkőzés)

2017.04.27. – Szenice-DAC 1:1, gólszerzők: Březina – Németh, 780 néző

2017.04.27. – DAC-Szenice 1:0, gólszerző: Pačinda, 4498 néző

2017.09.20. – DAC-Szenice 1:0, gólszerző: Davis, 4598 néző

 

Élvonalbeli mérleg:

DAC: 23. idény, 706 mérkőzés: 228-179-299, gólarány 799:1024

Senica: 9. idény, 280 mérkőzés: 102-72-106, gólarány 343:350

 

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):

Teljes: 22  7-5-10, gólarány 26:39

Az ellenfél otthonában: 11  2-4-5, 13:27

 

Videó: A DAC 14 találata, mely a téli felkészülés során született

 

 

A Fortuna Liga 20. fordulójának műsora:

Szombat, 2018. február 17., 16:00 ó: Zlaté Moravce-Trnava

Vasárnap, 2018. február 18., 14:00 ó: Senica-DAC, Michalovce-Slovan, Žilina-Ružomberok, Nitra-Trenčín, Prešov-Podbrezová

 

Megváltozott szabályok a Fortuna Ligában

 

Ahogy azt többször is megemlítettük, a maival együtt számított következő három mérkőzés arról szól leginkább, hogy az egyes csapatok hol folytatják az azt követő időszakban – a felsőházban vagy az alsóházban. Az első hatban szereplő csapatok a győzelemért versengenek a továbbiakban, míg az utolsó hat csapat elsősorban a bennmaradásért küzd. A DAC-nak a kezdetektől nem titkolt célja, hogy a felsőházban folytassa tovább a mérkőzéseket, mint ahogy az esetleges nemzetközi kupaszereplés is a másodlagos célok között szerepel. A Fortuna Liga megváltozott szabályairól és annak hatásairól alábbi cikkünkben számoltunk be:

 

Drámai focitavasz: Mennyire pörgeti fel az eseményeket a Fortuna Liga új modellje?

 

A Szenice-DAC mérkőzés 14 órakor kezdődik. A Körkép.sk tudósítója ma is a helyszínen követi élőben a mérkőzést, képekkel, videókkal és a legfontosabb információkkal jelentkezünk. Kövessen bennünket facebook-oldalunkon!

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal szenice

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!