Vasárnap lejátszotta az idény utolsó hazai mérkőzését a KFC Komárom csapata a Zólyombrézó B  ellen. A lila-fehérek győzelemmel köszönték meg szurkolóiknak a támogatást, akik a mérkőzés után a stadion előtt várták egy kis közös „ünneplésre” a játékosokat.

 

Az idény elején talán még a komáromiak sem hittek abban, hogy jövőre is a 2. ligában játszhatnak. Eleve nehéz volt az indulás, új csapatot kellett felállítani, támogatókat kellett keresni. Végül mégis biztosították a bennmaradást, és még csak azt sem lehet rájuk mondani, hogy épphogy csak bennmaradtak.

 

A lila-fehérek vállvetve küzdötték végig az utóbbi heteket, hónapokat, kitartásuk pedig meghozta gyümölcsét. A komáromiak azzal a biztos tudattal léphettek pályára utolsó hazai mérkőzésükön, hogy számukra nincs különösebb tétje a találkozónak. Talán ezért is egyfajta biztonsági focit láthattak a szurkolók, az első félidő jóformán eseménytelenül telt.

 

 hirdetes_300x300  
Nurkovič gólja, fotó: Körkép.sk/KL

 

Olejník vezetőedző vélhetően nem díjazta annyira a nyugodt stílust, így a második félidő már némileg más képet mutatott. A hazaiak többször is gólközeli helyzetbe kerültek, és a 73. percben Samir Nurkovič végül megszerezte a mérkőzést is eldöntő gólt.

 

KFC Komárom – FK Železiarne Podbrezová B 1:0 (0:0)

73. Samir Nurkovič

 

A találkozón, melyre 755 néző látogatott ki a napsütéses jó időben, már  a formálódó ultra-csoport is megmutatta magát. Bár létszámuk egyelőre még nem túl nagy, lelkesedésük már most is hallható volt.

 

Körkép.sk/KL

 

A történelmi sikert szerették volna méltóképpen megünnepelni a szurkolók. Mivel a játékvezetők nem engedélyezték a stadionon belül a pyrotechnika használatát, így a stadion előtti parkolóban jöhettek a lila-fehér, valamint a piros-fehér-zöld füstpatronok.

 

A szurkolók hatalmas ovációval fogadták a játékosokat és biztosították őket a a jövőbeni támogatásukról is.

 

Képgaléria

KFC Komárom - Zólyombrézó B 1:0

 

Május 20-án a szezon utolsó meccsén Vágújhelyen lép utoljára pályára a KFC. A klub vezetősége az érdeklődőknek autóbuszt is indít a találkozóra.

 

Lemaradtál a mérkőzésről, vagy csak szeretnéd újra átélni a legizgalmasabb pillanatokat? Kövesd a Körkép.sk-t, nehogy lemaradj a meccs utáni hangulatvideónkról!

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

Kapcsolódó tartalmak:

 

A témában megjelent írásaink itt érhetők el

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!