Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, Marin Ljubičić pályára lépett a Slovan mezében a Slovanft Cup 2. fordulójában, ám mivel korábban még DAC-mezben szintén a 2. fordulóban játszott, így a Slovant kizárták a versenyből.

 

A kizárásról a Sport-technikai Bizottság rendkívüli ülésén döntöttek csütörtökön.

 

A döntés értelmében az augusztus 29-én lejátszott Felsődiós-Slovan 0:3-as eredményét jóváírták, így az ötödik ligában szereplő Felsődiós továbbjutott, az égszínkékeket pedig kizárták.

 

 hirdetes_300x300  

A szabályzat értelmében

 

„Az a játékos, aki a Slovnaft Cup aktuális küzdelmeiben klubot váltott, a kiírás további küzdelmeiben pályára léphet új klubja színeiben. Amennyiben azonban a korábbi csapatában a kupaküzdelmek aktuális fordulójában, szakaszában már játszott, az új csapatában ugyanabban a fordulóban már nem léphet pályára. Mérkőzésen az új csapatában csak a következő kupafordulóban játszhat.”

 

Márpedig a DAC-tól távozó Ljubičić augusztus 8-án Puhó ellen ugyancsak a 2. fordulóban lépett pályára, így a Slovanban való debütálásával szabályt sértett.

 

A Slovan elismerte a hibát

 

A kupa előző szezonjának győztese még a bizottsági döntés előtt elismerte hibáját.

 

„Az ŠK Slovan Bratislava kész viselni a következményeket ezért a fatális mulasztásért. Egy ilyen hibát ezen a szinten egyszerűen nem szabad megengedni. Az A-csapat egész stábja felelős a hibáért, mivel nem ellenőrizték a tényeket, és megengedték, hogy Ljubičić pályára lépjen a kupában. Az egész helyzetet belsőleg megvitatjuk, és biztosan levonjuk a következtetéseket”

 

írta közleményében a Slovan.

 

Ljubičićet eltilthatják

 

A bizottság döntése értelmében a kizáráson kívül további büntetésekre is számíthatnak az égszínkékek. A Sport-technikai Bizottság indítványozta fegyelmi eljárás indítását a szövetség fegyelmi szabályzatának 53-as cikkelye alapján Marin Ljubičićcsel szemben. A DAC-tól viharosan távozó játékost több meccsre is eltilthatják, vagy pénzbüntetéssel sújthatják.

 

Az 53-as cikkely kimondja, hogy az a játékos, aki szándékosan fegyelmi vétséget követ el, 2-6 mérkőzéses eltiltást vagy 1-3 hónapos felfüggesztést kaphat, és bírságot is kiszabhatnak rá.

 

Ugyancsak számíthat büntetésre Martin Ševela vezetőedző és Ján Švehlík csapatvezető, valamint a mérkőzésen a kapitányi karszalagot viselő Michal Šulla.

 

Körkép.sk, sme.sk

Nyitókép: profutbal.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!