Danko egyre tébolyultabban viselkedik. Legutóbb Maďaričot (Smer) gyanúsította meg azzal, hogy szétveri a koalíciós szerződést.  Maďarič megjegyezte, hogy:  „A politikusok találkozhatnak, az fontosabb, miről beszéltek. Ha igaz, hogy egy koalíciós partner egy ellenzéki vezetővel szórakozik az előrehozott választásokról, azt nem tartom a teljesen korrektnek.”

 

Dankot ez kiborította – mint egy támadás a koalíció alapjaira. Azt a Dankot, aki diszkréten, a miniszterelnök háta mögött, Sulíkkal találkozott … hogy megkérdezze, támogatná-e az előrehozott választásokat. Vagyis Fico kormányának idő előtti bukását.

 

Továbbá: Danko és Sulík találkozóját nem a média leplezte le. Nem is az ellenzék. Az ember, aki az egész ügyet előhúzta – az RTVS élő adásában – Andrej Danko volt.

(..)

 hirdetes_300x300  

És végezetül: ahelyett, hogy Danko kibújna a téma alól, fordítva cselekszik. Ficot meggyanúsította, hogy feleslegesen haragszik, mert a találkozóról tudott. Ami értelmetlenség. Maďaričot meggyanúsította, mert megengedte magának, hogy Dankot kritizálja.

 

(..)

Danko saját játékaiban nem látja előre a húzásait. Ő az akció-reakció elv formájában reagál. Az összefüggések értékelése nélkül. Hogy becsapta Sulík? Ezért felrótt neki egy titkos találkozót, amivel valójában ő járt pórul. Megszólalt Maďarič? Ezért leordított, mert nem szereti.

 

Elkezd kint havazni? Akkor felveszi a sapkáját (még ha az irodában is ül).

 

Mellékesen, Danko már rájött arra, hogyan kell megnyugtatni a helyzetet a koalícióban és hogyan kell megelőzni a konfliktust: Jobban fontolóra kell vennie szavait.

 

Majd az ujjával bátran Maďaričra mutatott.

 

aktuality.sk – Komentár Daga Daniša: Pozor! S Dankom je zle

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!