Az ügyészség arra utasította a rendőrséget, hogy vizsgálja felül azoknak a lakásoknak az átruházását, amelyeket Robert Kaliňák üzleti partnere épített. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség új büntetőeljárást kezdeményezett a Bonaparte lakáskomplexum ügyében. Két hír, amelyek figyelmet érdemelnek.

 

Először is azért, mert Vasiľ Špirko után akadt egy újabb ügyész, akinek nem számít, hogy éppen ki van hatalmon. Štefan Božíknak hívják és az akadályozza, hogy a rendőrség nem vizsgálta ki rendesen azoknak  a pozsonyi Tupého utcában található lakásoknak a  vitás átruházását, amelyeket Ladislav Bašternák épített.

 

A második esetben a rendőrség jobban járt el, ugyanis elkezdte vizsgálni a Bašternák és üzleti partnereivel közösen megvalósított Bonaparte rezidencia építése során történt lehetséges áfacsalásokat. Nem kell azonban előre örülni, az eredmény lesz a fontos.

 

 hirdetes_300x300  

Az pedig nem a becsületes nyomozókon és ügyészeken fog múlni. Olyan emberek hozzáállása lesz fontos, mint Tibor Gašpar, Jaromír Čižnár és Dušan Kováčik.

 

A Bašternák-ügy a személyes becsületük próbája. Ha nem birkóznak meg vele, a politikusok és az üzleti csoportok bábjaiként vonulnak majd be a történelembe.

 

aktuality.sk –  Videokomentár Mareka Vagoviča: Dobré správy v kauze Bašternák

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!