Öt év után már világos, hogy a Mečiar-korszak óta eltelt időszak legnagyobb korrupciós botrányát elnyelték a hullámok. A Digital Park oligarchái most már nyugodtan alhatnak.

 

A Gorilla-ügyben eljáró nyomozócsoport volt vezetője, Marek Gajdoš szerint Dušan Kováčik állította le [a nyomozást], akinek sokat segített ebben Tibor Gašpar rendőrfőkapitány is.

 

A Gorilla nyomozócsoport tevékenysége nem tetszett Robert Kaliňák belügyminiszternek sem, aki már évek óta arról győzköd minket, hogy soha sem avatkozik be a nyomozás menetébe.

 

 hirdetes_300x300  

Még ha Kováčik, Gašpar és Kaliňák teljesen passzívak is lennének, Gajdoš csapata akkor sem vitte volna végig az ügyet. A Gorillák úgy korrumpálták a politikusokat, hogy azt lehetetlen bizonyítani.

 

Ennek ellenére össze kell hívni a védelmi és biztonsági bizottságot, és fel kell tenni néhány kellemetlen kérdést a rendőrfőnöknek, a speciális ügyésznek és a belügyminiszternek.

 

Mert Marek Gajdoš szavai a Gorilla-ügy nyomozásának akadályozásáról túlságosan súlyosak ahhoz, hogy a hatalmasságok csak úgy lelegyintsék. Szlovákiában korrupció szempontjából szükségállapot uralkodik. Hát ne tegyen úgy, mintha nem látná, Kaliňák miniszter úr.

 

 

Aktuality.sk, Marek Vagovič: Videokomentár Mareka Vagoviča: Gorila je mŕtva. Definitívne

Nyitókép: Topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!