A Gorilla-ügy hosszú ideig a legnagyobb botránynak számított. Mára azonban van itt valami más, ami sokkal nagyobb és erősebb.

 

Gajdoš, a Gorilla-ügy egykori főnyomozója távozása után hihetetlen dolgokról számolt be. Röviden: sikerült neki felderítenie és kivizsgálni több, a Gorilla-aktában szereplő gaztettet. A felettesei azonban blokkolták, korlátozták és zsarolták. Az utasítás ugyanis éppen ellenkezőleg szólt: hagyd az egészet…

 

Amennyiben igaz, amit Gajdoš elmondott, akkor Kaliňáknak azonnal le kéne mondania. Kováčik, a speciális ügyész ellen pedig bűnvádi eljárást kellene indítani a vizsgálat akadályozásáért.

 

 hirdetes_300x300  

Ha mindez valóban igaznak bizonyul, akkor sokkal nagyobb balhéról van szó, mint maga a Gorilla-ügy, ugyanis a miniszterek, az ügyészek és az országos rendőrkapitány tolvajokat és vesztegetőket védelmez. Belerúgnak a másik félbe, zsarolják és zaklatják a tisztességes nyomozókat, akik csupán a saját munkájukat végzik. Mindezt csupán azért, hogy elűzzék őket az állam szolgálatából…

 

Az arcátlanság tetőfokának nem a Gorilla-aktában leírt praktikák számítanak, vagyis a Penta állítólagos próbálkozásai arra vonatkozólag, hogy miképpen irányítsák és fizessék a politikusokat. Az arcátlanság tetőfoka az, hogy mikor minderre fény derül, nyilvánosságra kerül,  tüntetések kezdődnek, a rendőrség nyomozni kezd és……és semmi. Minden megy tovbb a régi kerékvágás szerint. Aki pedig ellenszegül, az repül. Úgy, mint Kolumbiában.

 

(…)

 

Aktuality.sk, Dag Daniš: Toto je ešte horšie ako kauza Gorila

Nyitókép: topky.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!