Ha Bugár családi vállalkozását nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy elég jól megy neki (kastélya gyarapodik). Ellentétben politikai pályájával, ahol csőd közeli helyzetbe jutott – megérdemelten.

 

Bugár és a Most-Híd szorosan a parlamenti küszöb 5 százalékos határára esett vissza. Ha ilyen tempóban zuhan tovább, pár hónap múlva a küszöb alá kerül, miközben Bugár versenytársának, az MKP-nak jól megy, emelkedik.

 

(…) A következő sebet akkor kapta, mikor nem jött össze a mentőötlet – politikai (választási) szövetségre lépni az MKP-val, ami már egy éve kétségbeejtően húzódott, végül sikertelenül.

 

 hirdetes_300x300  

A Magyar Közösség Pártja elutasította a nagy egyezséget a Most-Híddal. Úgy döntött, hagyja Bugárt főni a saját levében és kivárja, míg kimerül. Nyilván ez nem tart már sokáig.

 

A Most-Hídnak már nincs sem politikai, sem erkölcsi, sem kisebbségi célja. Csak saját gyomrának megtöltésével törődik.

 

Bugár, a vállalkozó

 

Egyébként Bugár már 10 évvel ezelőtt is arról beszélt, hogy felhagy a politikával (2010 után). És mivel a nyugdíjig még sok ideje volt hátra, ezért a családi vállalkozással fog foglalkozni. Az első kijelentést nem tartotta be, de a másodikat igen. Kiépítette saját családi cégét és egy kastélyt Nagyszarván.

 

Bugárnak 50 százalékos tulajdonrésze van a Parcus nevű vállalkozásban, amely megvette majd újjáépítette a kastélyt összesen 250 millió korona értékben. A beruházásnál uniós forrásokat is kaptak.

 

A felújítás után a Parcus cég bérbe adta a kastályt a Senior Park nevű, luxuskörülményeket biztosító szociális otthonnak. Működésére nagyjából 370 ezer euró támogatást kapott Pozsony megyétől.

 

A kastélyt és a hozzá tartozó telket birtokló Parcus vagyona több mint 4 millió eurót tesz ki, éves nyeresége 60-80 ezer euró.

 

Bugárnak, mint vállalkozónak, tehát elég jól megy a sora. A gond csak az, hogy valamiért „elfelejtett”  kivonulni a politikából, mint ahogy azt korábban jelezte.

 

A nagyszarvai Senior Park épülete. Fotó: Buderus.sk

 

Bugár, az üzletember

 

Kivonulás helyett összebarátkozott Kaliňákkal és Dankoval, a megboldogult Sieť után pedig megszerezte a közlekedési tárcát. Rátette a kezét a közigazgatásra Dél-Szlovákiában. Kiharcolta a kisebbségi támogatási alapot, és ezekkel az eszközökkel próbálja megvenni az MKP-t. Vagyis, a Most-Híd szlovákjait feláldozná – és lecserélné a magyarokkal kötött választási koalícióra a jobb perspektíva reményében.

 

Bugár azonban lebecsülte azt a tényt, hogy az MKP-nak már van egy politikai egyezsége Orbánnal és a Fidesszel.

 

Az is lehetséges, hogy a végén az MKP ajánl fel együttműködést a gazdag, de politikailag szétrohadt Most-Hídnak. Azzal a feltétellel, hogy Bugár eltűnik a színről. A Senior Parkba…

 

 

Aktuality.sk, Komentár Daga Daniša: Bugár. V biznise si plní sny, v politike krachuje

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!