A miniszterelnök továbbra is folytatja sikertelen hadjáratát a korrupció keresése terén. Szerencsétlenségére még a külföldi befektetők sem tudtak neki segíteni. Így előbb találhat epret a havas Lomnici-csúcson. Hogy miért? A magyarázat egyszerű – rossz erdőben keresgél.

 

Támadás előtti védekezés

 

A támadás előtti védekezés már régi stratégia. Azt gondolják, hogy megvesztegetek valakit, a sefteket szétosztom a barátaim között és visszaélek a nyilvános pénzekkel? Én találok Önöknek korrupt alakokat. Jelentsék fel a polgármestereket, a polgármesterek jelentsék fel a polgárokat, és ti, befektetők, jelentsétek fel az állami hivatalnokokat!

 

 hirdetes_300x300  

Ehhez elég pár találkozó a nonprofit szervezetekkel a kormányzói kávé mellett, és Fico „Tiszta kezek” akciója máris készen van. Arcátlanság nélkül nem lehet sikeresen politizálni. És az, aki képes a gyanút saját magáról másokra terelni, az a politikai marketing kategóriájában a legértékesebb kitüntetést érdemli.

 

(…)

 

Ki tudja, lehet, hogy megéljük a találkozót a hazai befektetőkkel is. Azon a találkozón az üzletek és az állam közötti kapcsolatok megvitatása sokkal kalandosabb lenne. Tele történetekkel, meglepetésekkel, jó befejezésekkel és remek seftekkel.

 

A miniszterelnöknek nem kell táblára írnia a mobilszámát, hiszen nekik már régen megvan. Minden olyan egyszerű. A korrupció lehetősége egyenesen arányos a hatalommal. Semmi másról nincs szó, mint azoknak az ellenőrzéséről, akiknek olyan hatalom van a kezükben, amely az információkat nyereséggé változtatja.

 

Éppen ebben az „erdőben” keresik és likvidálják a korrupciót.

 

Aktuality.sk, Ľubomír Jaško: Fico nájde skôr jahody v snehu ako korupciu

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!