Rastislav Trnka független jelölt győzelmét a Smer keleti koronahercege, Richard Rašival szemben Dávid és Góliát harcához hasonlíthatjuk. Minden bizonnyal az a személyes kampány döntött, amit Trnka és csapata választóról választóra véghezvitt.

 

Emlékezzünk arra, hogy a jobboldali pártok támogatásával induló Trnkának nem sok esélyt adtak a felmérések. Mindig vesztésre állt, leggyakrabban 27 – 45 százalék volt Richard Raši javára. Végül minden másképp alakult. (…)

 

Az egyik oldalon tényleg személyes kampányt folytattak, amelyet Trnka részben amerikai stílusban vezetett a választók körbejárásával és a Richard Sulík-féle internetes módszerrel. Raši marketinges „plakátinfrastruktúrájával” szemben támogatói a blogokat használták, amelyek ingyen voltak, viszont lelkes szívvel írták őket.

(…)

 hirdetes_300x300  

A másik oldalon viszont nem lehet megvédeni azt, hogy Richard Raši alábecsülte a Trnkával való küzdelmet. A Smer keleti szárnyának koronahercege a folytonosságra támaszkodott és remélte, hogy Zdenko Trebuľa megyefőnök  székét úgy veszi át, mint egyik uralkodó a másiktól.

(…)

 

Aktuality.sk – Zolo Mikeš: Dávid porazil Goliáša. Kraj povedie Trnka, Raši ho podcenil 
fotó: TASR/František Iván

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!