Megöltek egy olyan embert, aki azt akarta, hogy Szlovákia az élet szempontjából jobb hely legyen.

 

A mai az egyik legszörnyűbb nap az életemben. Megölték a kollégánkat, Ján Kuciakot – egy remek embert, barátot, fiút, akinek az volt a hivatása, hogy jobb hellyé varázsolja számunkra ezt az országot. Azért dolgozott, hogy felfedje az igazságtalanságot és a méltatlanságot, nem pedig azért, hogy híres és gazdag legyen. Közösen hittünk abban az elképzelésben, hogy tudunk segíteni annak a helynek, ahol élünk.

 

Hittünk abban, hogy a társadalom jobb irányba fordulhat, ha a csalókról, árulókról, tolvajokról és a korrupt emberekről fogunk írni. Tényleg nagyon hittünk benne. Nagyon.

 

 hirdetes_300x300  

Megölték a menyasszonyát is. Egy lányt, aki rossz időben volt a párja mellett. Akkor, amikor a vőlegényéért jöttek, hogy megöljék.

 

(…) Meghúzni a ravaszt, és megölni egy olyan embert, akit nem is ismersz csak azért, mert írni akart rólad?

 

Múlt héten szerdán még együtt nevettünk Ján Kuciakkal, ma meg már nincs köztünk.

 

(…)

 

A mai az egyik legszörnyűbb nap az életemben. Tudatosítva annak az okát, hogy Janko Kuciak miért dolgozott újságíróként, a mi kötelességünk az, hogy folytassuk ezt a munkát. Folytatni, és hinni abban, hogy a rendőrségnek sikerül kinyomozni a tettest, vagy a tetteseket, esetleg azt a bérgyilkost, akiknek a nevét halálunkig nem fogjuk elfeledni.

 

Nyugodjatok békében!

 

Aktuality.sk, Peter Bárdy: Za Jankom Kuciakom

Nyitókép: Blesk.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!