Megoldást mindig találni, de Bugár Béla lassan elveszíti az arcát.

 

Amikor szombat este Bugár Béla bejelentette, hogy megkezdi a tárgyalásokat a Smerrel, megcsörrent a telefonom. A barátaim kerestek, hogy tegyek ellene valamit. Hiába mondtam nekik, hogy nem vagyok a Most-Híd tagja, és nem befolyásolhatom a lépéseiket, mégis ismételgették, hogy tennem kell valamit.

 

Felhívtam a barátomat, Lacit, hogy próbáljuk meg, beszéljünk Bugár Bélával.

 

 hirdetes_300x300  

Laci nevetni kezdett: Ő majd hétfőn reggel bejelenti, hogy a hétvégén beszélt két nyugdíjassal, és javaslatukra a Most-Híd úgy döntött, mégsem ül le tárgyalni Ficoval. Így gondoltad? – nevetett.

 

Akkor jutott eszembe P. Hauck könyve, A helyzet reménytelen, de nem komoly. Hauck szerint a legreménytelenebb helyzetekben is lehet találni valamilyen megoldást, csak keresni kell.

 

Akkor hát keressük. Ha Bugár koalícióra lép, akkor profi gazemberekkel, korrupt, cinikus politikusokkal és rideg nacionalistákkal szövetkezik, akik mindezek mellett még Európát is gyűlölik.

 

Ha nem lép koalícióra, akkor marad a kis csalókkal, maffiózók, széltolók, és fasiszták között. Mindannyian gyűlölik Európát.

 

Amennyiben előrehozott választások lesznek, akkor megismétlődhet Karl Lueger esete, aki 1895 és 1896-ban megnyerte a polgármesteri választásokat Bécsben, de Ferenc József ennek ellenére mégsem nevezte őt ki. Kijelentette, hogy Bécs polgármestere nem lehet antiszemita. 1897-ben Lueger még több szavazatot szerzett, mint előtte, és a harmadik választást is megnyerte.

 

Ezután a császár inkább gyorsan kinevezte, mert attól félt, hogy ha ismét választásra kerül sor, egész Bécs erre az antiszemita gazemberre fog szavazni. 1895 és 1897 között Bécs lakosai egyáltalán nem változtak, ugyanolyan hülyék és közömbösek maradtak.

 

A szlovák választók sem változnának meg két választás között. Megfelel nekik az olyan vezető, aki a legnagyobb gondokra is a legprimitívebb megoldásokat kínálja, s ha kell, akkor gyűlölni is tud.

 

A kassza kiürült. Miből fogják finanszírozni a következő választásokat? Tudjuk, hogy pénzt egyedül csak Ficonál szerezhetnek.

 

A helyzet komoly. Igaz, hogy megoldásokat mindig lehet találni, például, az SaS és a Most-Híd lépjenek koalícióra Ficoval stb.

 

De Bugár Béla lassacskán elveszíti az arcát. Kár érte.

 

DenníkN – Hunčík Péter: Situácia je beznádejná, ale nie je vážna

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!