A KDH elnöke hivatalosan közre szeretne működni az SaS-szel és az OľaNO-val, de úgy viselkedik, mintha ezt az egészet csupán megjátszaná.

 

Alojz Hlinának minden bizonnyal úgy tűnik, hogy a KDH feltámadása túlságosan felgyorsult. Mivel újabb és újabb felmérések mérik a KDH-t parlamentbe, így muszáj elrontani a jó hangulatot a potenciális szövetségeseknek küldözgetett értelmetlen facebookos üzenetekkel.

 

Ez esetben az SaS elnökéről, Sulíkról van szó, aki állítólag nem tudja megbocsátani Hlinának, hogy neonácinak nevezte. Így veszélybe kerülhet az SaS, az OľaNO és a KDH koalíciója az idei megyei választások előtt. A KDH vezére ugyanis ahelyett, hogy inkább megpróbálkozna megegyezni a potenciális szövetségesekkel, szétkürtölte benyomásait a nagyvilágnak.

 

 hirdetes_300x300  

Richard Sulík nyomban magyarázta a bizonyítványát, hogy semmi ilyesmi nem történt, holott világos, hogy Sulíknak nem tetszik, hogy egy neonácihoz hasonlították. Mindezek ellenére továbbra is érdeke együttműködni a KDH-val. Erről azonban nem ő, hanem Ľubomír Galko fog tárgyalni.

 

Igaz, hogy nem ez a legtökéletesebb megoldás, de érthető. Amit azonban nem lehet megérteni, az Hlina és a nyilvános megnyilvánulásai. Vajon mit gondol, mit érhet el ezzel a módszerrel? Csupán erősíteni fogja annak érzését, hogy az egyik oldalon a reménytelenül korruptak állnak, míg a másik oldalon azok, akik nem tudnak megegyezni, így nem marad más választás, mint a fasiszták.

 

Hlina úgy viselkedett, mint egy kétbalkezes, aki még vissza sem tért a parlamentbe, de máris megmutatta, hogy nem lesz könnyű vele az együttműködés.

 

DenníkN, Roman Pataj: Nešťastník Sulík, Hlina sa nepoučil

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!