A kormánykoalíció állítólag támogatja a mečiari amnesztiák eltörlését. A részletek még nem ismerjük, de az alapgondolatot igen. A parlament elfogad egy alkotmányos törvényt, melynek kihasználja jogköreit és végezetül kivételes hatáskört ad az Alkotmánybíróságnak, hogy döntsön az alkotmányos törvényről.

 

Azért kivételesen, mert az Alkotmánybíróság csak a közönséges törvények alkotmányosságát értékelheti. Más esetben nincs ilyen jogköre. Az is fontos, hogy Kassa ne döntsön előre az eltörlésről – mint ahogy a Smer szerette volna -, hanem majd csak később. Mint ahogy a Most-Híd javasolta. Ez legalább bebiztosítja a mečiari amnesztiák formális eltörlését .

 

Csak szerdán tudjuk majd meg, mi történik majd pontosan. Könnyen lehet, hogy csak színházi előadás az egész, amelyben Fico lesz a jófiú a parlamentben, de valójában arra számít, hogy az Alkotmánybíróság megállítja az esetet. Vagy ezt már el is döntötték. (..)

 

 hirdetes_300x300  

Egy dolog biztos, ha a Most-Híd segít a Smernek elfogadni valamit, ami csak színleli a múlt történéseinek eltüntetését, akkor a bűnösök amnesztiáit talán örökre sikerül megvédeni. Szerdán többet is megtudunk.

 

Denník N – Roman Pataj:  Mečiarov atentát na spravodlivosť ukáže Bugárovu silu

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!