Ha a legdrágább ügyvédi irodák Londonban és New Yorkban megtudnák, hogy Szlovákiában 64 milliót kereshetnek az államtól, családjukkal együtt költöznének ide. Helyettük azonban a szinnai származású Radomír Bžán örülhetett ekkora szerencsének.

 

Lehet azért, mert a jogász az álomjutalékának csökkentéséről elkezdett tárgyalni az MH  Manažment vállalattal, amely a Nemzeti Vagyonalap utódszervezete. Bžánnal együtt egy olyan szerződést írtak alá, hogy ha az állam nyer (és nyert is) az 588 milliós perben a Szlovák Villamos Művek (félig állami cég) ellen, akkor az összeg 20 százalékát kaphatja meg, vagyis jóval többet a kért 64 milliónál.

 

Egy ilyen egyezség ugyan összhangban van a törvénnyel, de biztos nincs összhangban a józan ésszel.  Ha valaki a szerződés aláírásánál ezt felhasználta, be kellett kapcsolnia egy jelzésnek, hogy ez így nem mehet át. Vagy nem kapcsolt be, vagy pedig szándékosan kikapcsolták.

(…)

 hirdetes_300x300  

Engedményt így biztosan kapunk. Fenn áll viszont a veszély, hogy kicsi lesz és továbbra is Bžán „jóakaratától” fogunk függeni. Mindezért a Smer korábbi képviselője felelős, az FNM egykori elnöke, az MH Manažment jelenlegi igazgatója, Branislav Bačík. Funkciójába természetesen a Smer jelöltjeként került be. A közelmúltban például a szolgálati Škoda Superb gépkocsit három évig olyan „előnyösen” bérelt, hogy a kifizetett pénzért két hasonló felszereltségű autót vásárolhatott.

 

Továbbra is rejtély, hogy miért főigazgatója még ennek az állami szervezetnek, viszont már jól tudjuk, hogy miért nem kellene annak lennie.

 

Denník NRoman Pataj: Človek Smeru vytvoril svetový rekord v plytvaní
kép: topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!