A Most-Híd elnöke bagatellizálta a Rezník képviselte fenyegetéseket. Ma már csak legfeljebb a nyugtalanságát fejezheti ki.

 

Azt mondják, hogy a legjobb tolvajokból lesznek a legjobb éjjeliőrök, mondta a közmédia igazgatójának megválasztása előtt 2017 júniusában Bugár Béla. A kérdés arra vonatkozott, hogy el tudja-e képzelni, hogy Jaroslav Rezník független, objektív vezetője lesz a közmédiának. Hozzátette azt is, hogy a mečiarizmus korszaka már nem ismétlődhet meg.

 

2018 januárjában, a Riporterek c. műsor felfüggesztése után a Most-Híd elnöke már tartózkodóbb volt. Mint elmondta, a vezérigazgatónak joga van változtatni, de úgyszintén „sajnos, már szabállyá vált, hogy a közmédia menedzsmentje ráteszi a kezét a hasonló formátumokra…de nem tisztünk, hogy ezeknek a döntéseknek a megalapozottságát  vizsgáljuk, és kommentáljuk. “

 

 hirdetes_300x300  

2018 áprilisában már mögöttünk van a kitűzős botrány, Oľga Baková kirúgása és 60 közmédiás szerkesztő nyílt levele. És mit szól mindehhez Bugár Béla? Azt gondolja, hogy a Bakovához hasonló képességekkel rendelkező újságíróknak helyük kellene hogy legyen a közmédiában, de újra azt mondja, hogy  a „politikusoknak nem tisztük, hogy ezeknek a döntéseknek a megalapozottságát vizsgálják, és kommentálják.”

 

(…) Kár, hogy Bugár bagatellizálta a Rezníkkel kapcsolatos veszélyeket. Ma neki is köszönhető, hogy Rezník a közmédia éjjeliőre. És nem csinál semmi mást, mint amit előtte is tett. És ha meg is változott, csak hátrányára.

 

A Most elnöke nem hallgatott képviselőjére, František Šebejre sem, aki ismételten figyelmeztetett Rezník kinevezésének veszélyére, nem hallgatott az akkori kulturális miniszterre, Marek Maďaričra sem, aki Václav Mikát támogatta, és ha el is olvasta az újságcikkeket Rezník korábbi amatőr hibáiról, figyelmen kívül hagyta azokat. Épp ellenkezőleg: úgy ahogy máskor is, előnyben részesítette koalíciós partnerei, az SNS és a Smer érdekeit, akik azért választották ki Rezníkiet, mert tudták, ki ő és mi ő. Végül Rezníket a Most képviselőinek túlnyomó többsége is megszavazta, ráadásul nem csak az SNS és a Smer, hanem Kotlebával együtt.

 

Bugár ma nyugtalanságát fejezi ki és azt vallja, hogy a politikusok nem avatkozhatnak közbe. Ez igaz, de igaz az is, hogy más már nem is maradt a számára. A pillanatot, amikor még tehetett volna valamit, nem egész egy évvel ezelőtt hagyta elveszni.

 

DenníkNTomáš Gális: Bugár žnie, čo v RTVS dovolil zasiať

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!