Ma reggel sok tévénéző láthatta a TA3 csatornán egy nem túl jól eljátszott színházi előadást Érsek Árdpád közlekedési minisztertől a Somorja város kezdetét jelző táblájánál. Elismerem, egészen megsajnáltam a miniszter urat, hogy ilyen kényelmetlen helyzetben kellett elmagyaráznia, hogy európai megoldást szeretne.

 

Először is, még mielőtt Európába menne, körül kellene néznie, mia helyzet itthon. Márpedig itthon érvényben van egy koalíciós szerződés, amely szerint a nemzetiségi kisebbségek képviselőinek jogállását tekintve a kormánykoalícióba a status quo érvényesül.

 

Az SNS nem sürgölődik és még az oktatási minisztériumon keresztül sem eszközöl intézkedéseket a kisebbségi oktatás területén, bár úgy gondoljuk, hogy nincs összhangban az emberi jogokkal, hogy polgárainkat az iskolák nem tanítják meg megfelelően kommunikálni az államnyelven.

 

 hirdetes_300x300  

Egyszerűen betartjuk a szavunkat és a kötelezettségeinket. Vagyis, még ha fontolgattunk is valamit a minisztérium hivatalnokaival és a kormánybiztosokkal, de olyan dologról volt szó, amely érintette a koalíciós szerződésbe foglaltakat, azt a Koalíciós Tanács kellett vinni. De még az én korlátozott memóriám sem emlékszik olyan esetre, hogy a Koalíciós Tanács bármi hasonlóval foglalkozott volna egyáltalán.

 

Az nem jó, ha a koalíciós párt kész tények elé állítja partnereit, és elvárja, hogy csak átmegy valahogy akarata. Az SNS-nek határozott kifogásai vannak az ellen, hogy ennyire kész tények állítsák, és azt javaslom, hogy a Koalíciós Tanács foglalkozzon az üggyel és hogy határozat segítségével állítsa le azt az intézkedést, ami véleményem szerint felesleges és az adófizetők pénzének pazarlása csupán.

 

Meggyőződésem, hogy egy kilométernyi útszakasz felújítása a Csallóközben is, a magyar nemzetiségű laposoknak is többet hozna, mint a költséges táblacserék, amelyek a dolog lényegén semmit nem változtatna, ellenben feleslegesen provokálhatja a [többi] lakost.

 

facebook/Anton Hrnko

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!